Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaminister kohtus Balti kolleegidega (2013-06-14 16:25:55)

Täna kohtusid Lätis Diklis Baltimaade keskkonnaministrid, kes arutasid Euroopa Liidu järgmise eelarveperioodi keskkonnainvesteeringuid.

"Eesti tähtsustab lähiaastatel eelkõige looduskaitset, ressursside tõhusat ja säästlikku kasutamist ning ettevõtete keskkonnajalajälje vähendamist. Me saame seitsme aasta jooksul Eesti looduse hoidmisse panustada 100 miljonit eurot, sellist võimalust pole meil kunagi varem olnud. Kogu keskkonnainvesteeringute maht on aukartustäratav 600 miljonit eurot," rääkis keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus.

Kolme riigi prioriteedid on paljuski sarnased, kuigi Läti ja Leedu plaanides on suurem roll jäätmetel ja veeinvesteeringutel - Eestil on neis valdkondades suur osa tööst juba tehtud.

Lisaks Euroopa Liidu eelarvele olid kõneks ka jäätmed ja ressursside tõhus kasutamine. "Oli hea meel näha, et Läti on Eesti eeskujul rakendamas pandipakendi süsteemi, mis on siin ennast õigustanud. Näiteks 2011. aasta seisuga võetakse 63% protsenti pakenditest Eestis taas ringlusse, mis on väga hea tulemus," ütles keskkonnaminister.

Balti riikide keskkonnaministrid kohtuvad traditsiooniliselt iga aasta juunis, 2014. aastal saadakse kokku Eestis.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 14.06.2013 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.