Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Talv hoiab ohje tugevasti käes (2006-03-01 22:44:05)


Sõltumatu ilmaennustaja
Sven-Erik Enno prognoos eelolevaks 7 päevaks lubab talvise ilma jätkumist:

1. märtsil koostatud ennustus ajavahemikuks
2.-8. märtsini ütleb järgmist:

 

„Märtsi algus tänavu ilma poolest küll millegagi kevadkuud ei meenuta. Ka järgnevatel päevadel püsivad õhutemperatuurid järjekindlalt allpool nulli mitte üksnes sisemaal vaid ka rannikul ja saartel. Õhurõhk pea kogu Euroopa kohal on keskmisest madalam, kuid kuna õhk on üsna kuiv, pole tugevaid sadusid ette näha. Reedene ilm on muutlikult pilves, kohati sajab veidi lund. Kagutuule kiirus jääb 2-6 m/s piiresse, öösel on külma kuni 15 ja päeval 6...10 kraadi. Laupäeval ja pühapäeval on oodata vahelduvat pilvisust. Kerge lumesaju võimalus on suurim laupäeva päeval. Tuuled puhuvad idakaartest 2–6 m/s, öösiti on külma 6...12, ööl vastu laupäeva kohati kuni 15 kraadi, päevane õhutemperatuur on -2 kraadist saartel -7 kraadini sisemaal. Esmaspäeva öö on vahelduvalt pilves ja sajuta, nõrgas idatuules jahtub õhk -8...-15 kraadini. Päeval on pilvi enam ja taas võib kohati sadada veidi lund. Idatuul tugevneb veidi puhudes 2...6 m/s, külma on 5...9 kraadi. Teisipäeval ja kolmapäeval mõjutab meie ilma väike hääbuv madalrõhukese. Taevas on muutlikult pilves, mitmel pool sajab veidi lund. Teisipäeval puhub idatuul 3...7 m/s, mis kolmapäeval pöördub kirdesse ja põhja, nõrgenedes veidi. Teisipäeva öösel on 7–12 ja päeval 2-7 kraadi külma. Kolmapäeval tuleb öisel ajal -5...-9 ning päeval -4...-8 kraadi.

 

Nädala keskmine õhutemperatuuriks ootame -5 kraadist saartel kuni -9 kraadini Ida-Eestis, mis on 3 - 4 kraadi alla normi. Sademeid on oodata 10 millimeetri ringis, mis on veidi üle pikaajalise normi.”


Nelja kuu ennustused on koostatud California uurimiskeskuse globaalse ilmamudeli põhjal, nädalaprognoos aga erinevate Euroopa ilmaallikate alusel.

NB! Nädalaennustust tasub vaadata tihemini, sest ebapüsiva rõhkkondade asetuse korral ilmuvad sinna aeg-ajalt parandused.

Ilmaennustused on alati käepärast
Aiandus.ee rubriigis ILM.

Vaata ka EMHI LUMEKAARTI.


Väino Eskla


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.