Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
ÜRO seitsmes metsandusfoorum võttis vastu resolutsiooni (2006-03-01 17:26:02)

 

ÜRO seitsmes valitsustevaheline metsandusfoorum (UNFF-6) võttis vastu resolutsiooni kõikide metsade majandamise, kaitse ja säästva arengu edendamiseks. New Yorgis 13.-24. veebruaril toimunud UNFF-6 võttis resolutsiooni vastu viimasel tööpäeval.

Selles ÜRO majandus- ja sotsiaalnõukogule (ECOSOC) esitatavas resolutsioonis rõhutatakse vajadust tugevdada metsade majandamise ja kaitsega seotud poliitikaid ning panustada senisest enam metsade hävimise peatamisele ja metsade taastamisele.

Vaatamata nõukogu algsele otsusele, et foorum tegeleb kõiki metsi puudutava õigusliku raamistiku loomise ja arendamisega, ei jõudnud osalejad viie aasta jooksul kokkuleppele seaduslikult siduvate instrumentide rakendamises.

Seitsmendal metsandusfoorumil ettevalmistatud resolutsioonis on sätestatud eesmärgid aastani 2015 ja põhistrateegiad nende eesmärkide saavutamiseks. Peamiste globaalsete eesmärkidena on märgitud metsade hävimise pidurdamist ning kaitsemetsade ja säästvalt majandatavate metsade pindala suurendamist. Samuti on peetud oluliseks suurendada metsanduse rolli rahvusvaheliselt kokkulepitud arengueesmärkide saavutamisel, eelkõige vaesuse vähendamisel ja keskkonnastabiilsuse tagamisel. Resolutsioon näeb ette, et 2007. aastaks töötatakse välja tegevuskava ja seaduslikult mittesiduv raamistik metsade säästva majandamise edendamiseks. Riikide vastutus on esitada selles osas arenguaruanded. Aastaks 2015 on kavandatud protsessi üldine tulemuslikkuse hindamine.

ÜRO majandus- ja sotsiaalnõukogu asutas metsandusfoorumi, edendamaks rahvusvaheliselt heakskiidetud metsandusalast tegevust riiklikul, regionaalsel ja ülemaailmsel tasemel. Foorumi esimene koosolek (UNFF-1) peeti 11.-22. juunil 2001. aastal ÜRO peakorteris New Yorgis.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 01.03.06 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.