Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Vabatahtlikud päästjad taasloovad „peast päästjaid“ (2013-06-08 03:48:48)


Vabatahtlikud päästjad kogunevad homme kahepäevasele foorumile, mis tänavu toimub XII korda. Sel korral keskendutakse laste ohutusele ning vabatahtlikele päästjatele järeltuleva põlvkonna kasvatamisele. Turvaline kasvamine tähendab ühelt poolt nii lastele ja noortele turvalise keskkonna loomist, kui ka kõikide Eesti inimeste nakatamist ohtusid ennetavasse mõtteviisi, et oleks rohkem neid, keda päästealal kutsutakse heatahtlikult „peast päästjateks“.

“Laiem vaade ilmaasjadele on pikas plaanis edumeelsem,” arvab sel aastal parimaks priitahtliku päästevaldkonna edendajaks valitud Raul Aarma. "Veel neli aastat tagasi vaadati mulle otsa umbusuga, et mida sa jändad nende vabatahtlikega. Täna on Raplamaa kutselises päästes tööl kümmekond meest, kelle on üles kasvatanud vabatahtlikud pealikud oma kodukülades. Vabatahtlik tuletõrje kogukonnas on väärtus omaette ja boonusena on see ka parim kasvulava kutselisele päästele," lisas Aarma.

Aarma on innukas vabatahtlike pääste edendaja Päästeameti Raplamaa päästepiirkonna juhina, ta on vabatahtliku pääste aja- ja kultuuriloo uurija ning talletaja, tuletõrjespordi eestvedaja ja ka blogipidaja.

Päästeameti peadirektori Kuno Tammearu sõnul on Aarma üks ehedamaid näiteid peast päästjast, kes kogu ihu ja hingega päästeala edasi viib.

Päästeala vabatahtlike foorum toimub 8.-9. juunil Päästeameti ja Aegviidu Päästeseltsi eestvedamisel Nelijärvel. Seminarile järgneb kell 14.15 vabatahtlike päästjate paraad marsruudiga Nelijärve - Jäneda - Aegviidu ja kell 15 algab Aegviidu kooli staadionil ohutusalane perepäev. Seekordne foorum tõotab tulla kõigi aegade tegevuste- ja ka rahvarohkeim.

Päästealal on Eestis tegutsemas kokku ligi 3500 inimest, neist ligi 1300 on vabatahtlikud päästjad. Riiklikke päästekomandosid on täna Eestis 72, vabatahtlikke komandosid kokku üle 100.

Allikas: Päästeamet



Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.