Põllumajandusministeerium töötas välja vabatahtliku
lisamärgistuse keeduvorstidele, viineritele ja sardellidele, mis
aitab kõrgema lihasisaldusega tooted paremini esile tuua. Märki
võivad lihatööstused tulevikus kasutada vähemalt 60%
lihasisaldusega vorstitoodete puhul.
„Kõigil vorstitoodete
pakenditel on info lihasisalduse protsendi kohta olemas ka praegu,
kuid lisamärgis toob selle tarbija jaoks selgemalt ja pakendil
paremini leitavalt esile,“ ütles põllumajandusministeeriumi
toiduohutuse ning teaduse ja arenduse asekantsler Toomas Kevvai.
Lihatööstused saavad märki tulevikus kasutada
keeduvorstidel, viineritel ja sardellidel, mille lihasisaldus on
vähemalt 60% ja mis ei sisalda lihamassi. „Märgil tuuakse välja
iga konkreetse toote lihasisalduse protsent,“ selgitas Kevvai.
Märgi kasutamine on lihatööstustele vabatahtlik.
Enne
kasutuselevõttu peab vorstimärgis läbima Euroopa Komisjoni
kolmekuulise ooteajaga teavitusprotseduuri, mille jooksul ei tohi
märki kasutama hakata. Ooteaja jooksul võivad liikmesriigid ja
Euroopa Komisjon juhendi kohta esitada arvamusi ning ettepanekuid.
Uue märgise näidis http://goo.gl/8VcDW
Allikas:
Põllumajandusministeeriumi 04.06.2013 pressiteade