Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Ülikooli botaanikaaed ootab lummavale aiapäevale (2013-06-03 10:16:39)


8.juunil kell 11-16 toimub Tartu Ülikooli botaanikaaias juba viies kevadine aiapäev. Päevateemaks on sel korral floksid, kuid uut ja huvitavad leiavad ka kiviktaimlate sõbrad.

Päeva jooksul saab imetleda võrratuid taimi ning kuulata põnevaid loenguid. Kell 12 räägib hobiaednik Svetlana Polonskaja teemal „Tšehhi mägiaed - uus võimalus kiviktaimla kujundamiseks“. Svetlana on oma väikeses aias kasutanud Tšehhimaalt alguse saanud mägiaiastiili (crevice gardening), kus paekivitükid asetatakse vertikaalselt liivapadjale, vahed täidetakse sobiva mullaseguga ja taimed istutatakse tekkinud „kaljulõhedesse”. Loengus tutvustab ta oma aeda ja Tšehhi mägiaia rajamist. Kell 13 räägib Riho Teras madalakasvulistest floksidest ning kell 14 on võimalik osaleda Aarne Kähri loengus, kus tutvustatakse aedflokside uusi sorte.


Kevadisel aiapäeval on oma taimevalikuga kohal Aavikuemand, Aarne Kähr, Elise aed, Ellen Rajatalu, Haideaed, Järvselja taimeaed, Kaevandi aed, Kristi Teras, Lepiku-Mardi talu, Siivi Raju, Sulev Savisaar, Valgeanso talu, Vesneri aed, Viktor Goba ja TÜ botaanikaaed.
Loengud on kõigile huvilistele tasuta. Botaanikaaia kasvuhooneid saab külastada botaanikaaia piletiga.

Olete oodatud!


Allikas: Tartu Ülikooli Muuseumid, 03.06.2013 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.