Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi eelinfo 3. - 9. juunini (2013-06-03 01:39:05)


Esmaspäevast teisipäevani, 3. - 4. juunini korraldab Keskkonnainspektsioon Võrtsjärvel vanade võrkude otsimise ja väljatragimise aktsiooni. Lisaks keskkonnakaitseinspektoritele osaleb üks kalurite paatkond. Ettevõtmist toetab rahaliselt Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Teisipäeval, 4. juunil teeb keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus ettekande Riigikontrolli korraldatud INTOSAI keskkonnaauditi töögrupi 15. assamblee koosolekul. Keskkonnaministri ettekanne käsitleb Rio+20 konverentsi mõjudele Eestile, millised on tulevikusuunad ja Eesti tegevused jätkusuutliku arengu tagamiseks. Üldassamblee toimub tavaliselt iga poolteise aasta järel maailma eri piirkondades ning on avaliku sektori keskkonnaaudiitoritele parim võimalus õppida kolleegide kogemustest ja teha edasisi koostööplaane. Seekordse koosoleku peamine eesmärk on kinnitada viimase kolme aasta jooksul valminud juhendmaterjalid ja ülevaateuuringud ning võtta vastu tööplaan aastateks 2014–2016. Koosolekule on registreerunud 160 osalejat 71 erinevast riigist.

Kolmapäeval, 5. juunil kell 12.00 ja 14.00 toimub geoloogiline retk „Tornid-müürid jutustavad”. Otsime Tallinna linnamüürilt ja -tornidelt märke keskajast, jääajast ning viimaks kuni sadade miljonite aastate tagusest müstilisest veemaailmast. Saab teada, milliseid looduslikke materjale on kasutatud linnamüüride ja -tornide rajamisel ning kuidas on müüriarhitektuur ajas muutunud. Uurime (luubiga ja ilma) erinevaid müürikivides leiduvaid fossiile ja teisi sadade miljonite aastate taguse elu jälgi. Ringkäigud algavad Loodusmuuseumi hoovist (Lai 29a), need on tasuta ning sobivad igas vanuses huvilistele. Retk on osa Tallinna Vanalinna Päevade muuseumipäeva programmist.

Kolmapäeval, 5. juunil toimub loodushariduspäev Tartumaa alushariduse ja algõpetuse õpetajatele, kus tutvutakse Alam-Pedja looduskaitseala pärandi ja väärtustega. Lisaks külastatakse Alam-Pedja looduskeskust ja matkatakse ~7 km pikkusel Kirna õpperajal. Päeva juhendab Keskkonnaameti spetsialist Piret Valge. Üritust toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Laupäeval, 8. juunil toimub loodusõhtute projekti väliseminar Järvamaal, mis on pühendatud kultuuripärandi aastale. Külastatakse Seidla tuulikut ja KONESKO tehast, kus valmivad elektrit tootvad tuulikud ning Ervita tuulikut. Retkejuht on Valev Väljaots. Väljasõit Türilt Keskväljaku parklast kell 9.30, Paidest Kultuurikeskuse parklast 9.45. Tagasi Türil orienteeruvalt 15. Retk on osalejatele tasuta, kuid vajalik on eelnev registreerimine.

Allikas: Keskkonnaministeerium


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.