HOMME, 1. juunil
tähistatakse Eesti Piimandusmuuseumis Imaveres piimapäeva, kus saab
maitsta Eesti parimaid piimatooteid ja kohapeal valminud piimatoite,
õppida nii või ja sõira kui kohupiimavärvide valmistamist.
„Piim on oluline ja tervislik toiduaine, seda eriti laste
toidulaual. Seepärast korraldamegi ühe vahva piimapäeva kogu
perele, kus saab erinevaid piimatooteid nii maitsta kui ka proovida
ise teha,“ ütles Eesti Piimandusmuuseumi direktor Ants Välimäe.
„Tahame julgustada nii peresid kui ka koolikokkasid
toiduvalmistamisel kodumaiseid piimatooteid kasutama.“
Piimapäeval
võtavad mõõtu koolikokad, kes valmistavad piimatoodetest erinevaid
toite, toimub parima piimatoitude ja –toodete valimine, kõik
huvilised saavad proovida kätt või ja sõira ning kohupiimavärvide
valmistamises, näidatakse piimafilme ja proovida saab vibulaskmist
jpm. Kes ise kätt võiseks teha ei soovi, siis kell 11.30 saab
jälgida käsitsi võivalmistamist piimandusveteranide Arno Kannikese
ja Arvi Truu poolt. Päeva lõpus saavad huvilised minna tutvuma
Risti Agro uue veisefarmi vabapidamise laudaga.
Lisainfo ja
piimapäeva ajakava: http://www.piimandusmuuseum.ee/
Allikas:
Põllumajandusministeerium