Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Lastekaitsepäeva üritused vallutavad laupäeval kogu Tartu kesklinna (2013-05-28 12:13:28)

Laupäeval on kogu Tartu kesklinn laste ja noorte päralt - toimub traditsiooniline kogupereüritus „Üle läve“, mida korraldab noortekeskus Lille Maja koostöös paljude haridus-, kultuuri- ja noorsootööasutustega.
Lastekaitsepäev algab kell 13.00 raekoja platsil mudilaskooride esinemisega. Linnapea Urmas Kruuse avasõnadele järgneb ühislaulmine Sinimaniseelega ja ühistants tantsuklubi Shaté eestvedamisel.
Kesklinna tasub tulla juba kell 12, mil algab Muusikalava programm, kus esinevad mitmed laulustuudiod. Küüni tänava Tantsumaailmas astuvad üles erinevate tantsustiilide viljelejad. Tervise- ja turvamaailmas saab tutvuda politsei, päästeameti tegemistega ning toimub esmaabivõistlus.
Kesklinnapargi Spordimaailmas näitavad oma oskusi jalgpalliklubide, Tartu Budoklubi ja mitmete teiste klubide noorsportlased. Samas toimub ka sporditarvete ja lasteasjade taaskasutuslaat ning heategevuslik oksjon, mille tulu läheb TÜ Kliinikumi Lastefondile. Kesklinna parki kerkib lastekaitsepäevaks Teatritelk, kus lisaks Tartu linna ja maakonna näitemänguringide etendustele saab õppida varju- ja näpunukkude valmistamise kunsti.
Lastekaitsepäeval saab oma oskusi proovile panna nii õpitubade telgis kui ka vabas õhus. Õpitoad alustavad kell 13 ja meisterdamist jätkub kuni kella 17ni. Kuna käesolev aasta on kuulutatud kultuuripärandi aastaks, siis sellest lähtuvad ka paljud õpitubade läbiviijad. Kesklinna pargis avatud Pärimusmaailmas toimub XVI noorte folklooripäev Taaralinna Taaderant.
Teadmishimulistele pakuvad põnevust AHHAA teadusratas, rändava Lodjakoja õpitoad, Eesti Teadusagentuur, Eesti Keskkonnahariduse Keskus, Eesti 4H,

Postimuuseum ja Linnamuuseum. Kaasa saab elada kesklinnas kell 16 ja 17 algavatele Rat Race´i hiirte ja rottide jooksudele. Lisaks ootab julgeid osalejaid Aaretejaht, mis juhib noored läbi erinevate õpitubade lastekaitsepäeva aardeni.
Vilde Tervisekohvikus on alates kella 13st avatud dr Vilde nõustamisnurgake, kus saab praktilisi nippe paarisuhte edendamiseks ja nõustamist nii teismelistele kui nende vanematele. Paarisuhte teemadel astuvad üles MTÜ Agape Eesti PereElu koolitajad Kristel ja Herman Jürgens.
Lahendus.net tutvustab erinevaid võimalusi, kuhu oma muredega pöörduda;. Praktilist nõu ja soovitusi jagavad TÜ Kliinikumi kogemusnõustajad Ethel Toomingas ja Raili Hollo ning Herbert Masingu kooli sotsiaalpedagoog ja Eesti Seksuaaltervise Liidu internetinõustaja Siim Värv.


Allikas: Lille Maja


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.