Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Lastekaitsepäeval istutatakse loomaaeda pereväärtuste puu (2013-05-28 05:01:29)

Lastekaitsepäeval, 1. juunil kell 11 istutab Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu koos teiste laste heaolu eest seisvate organisatsioonide esindajatega Tallinna Loomaaeda sümboolse pereväärtuste puu.

Sümboolse puu istutamisel osalevad kängurude ekspositsiooni juures ka Alar Tamm(EestiLastekaitse Liit), Jane Snaith (MTÜ Igale Lapsele Pere) ja Reili Rand (Lapse Huvikaitse Koda).

Abilinnapea Arvo Sarapuu leiab, et nagu puu kasvatamist kujundab aednik, nii kujundatakse loomade ja looduse armastust looduse- ja keskkonnahariduse keskustes. „On igati ootuspärane, et uus keskkonnahariduskeskus rajatakse just loomaaeda. Uues keskuses saavad kindlasti olema parimad võimalused Tallinna kodanike looduse armastuse ja hoidmise õpetamiseks ning keskkonnateadlike väärtushinnangute kujundamiseks. Need väärtused kujundatakse ka perekonnas,“ sõnas Sarapuu. „ Ka laste kasvatamises võib loodusega paralleeli tuua - lapsed on nagu puud, mida me vajame, et meie elu tulevikus oleks parem. Kui pinnas on hea, sirgub ka tugev ja elujõuline puu. Kui laps kasvab hoolivas peres, kasvab temast elujõuline ja vastutustundlik isiksus.“

MTÜ Igale Lapsele Pere juhatuse esimehe Jane Snaithi sõnul olgu see puu sümboliks, et igas hetkes peaks nägema ja mõistma võimalust taas midagi uut kasvama panna – nii lapses kui iseendas ning et see uus ja hea juurduks ja kasvaks tugevaks. „Puu kasvamine ei toimu kord aastas - ta kasvab järjepidevalt, küll erinevatele tuultele ja ilmaoludele vastu seistes, kuid kui väikest puutaime hoida nende räsivate rünnakute eest, suudab ta varsti juba iseseisvalt hakkama saada,” tõdes Snaith.

Lastekaitsepäeval, 1. juunil toimub loomaaias traditsiooniline perepäev, kus päeva vältel toimub mitmeid põnevaid üritusi, kontserte jne. Sel päeval on loomaaia piletihind 1 euro, eelkooliealistele ja üle 70-aastastele aga sissepääs tasuta!

Täpsemalt 1. juunil loomaaias toimuvate ürituste kohta leiab: http://www.tallinnzoo.ee/index.php?ide=27&shownews=330



Allikas: Tallinn.ee




Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.