Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartus toimub Baeri päev (2006-02-27 20:12:46)

 

Maaülikooli Karl Ernst von Baeri maja teadusloo uurimise keskus ja Eesti Looduseuurijate Selts korraldavad 28. veebruaril Tartus Baeri päeva.

Üritus saab piduliku avalöögi Toomemäel K. E. von Baeri mälestussamba juures kell 14.30. Kell 15 jätkub päev ettekannetega Baeri majas  (Veski t 4, Tartu). Mart Viikmaa räägib evolutsioonibioloogia käsitlustest Eestis ning Henni-Heidi Kallaku esinemise teemaks on evolutsioonibioloogia Eestis pärast Teist Maailmasõda.

Esimene Baeri päev sai teoks juba 1877. aastal, vahetult pärast K. E. von Baeri surma ja see traditsioon jätkus kuni 1920. aastateni. Kui 1976. aastal avas uksed Baeri-maja, hakati taas korraldama Baeri päevi.

«Baer on tuntumaid Eestist pärit teadlasi ja vähe on entsüklopeediaid, kus poleks kirjas tema nime,» ütles Karl Ernst von Baeri maja teadusloo uurimise keskuse juhataja Erki Tammiksaar. Baerist on avaldatud arvukalt uurimusi ja kirjutatud raamatuid. Eestile ja Tartule kuulsust toonud teadlase mälestuseks korraldatud päevale on oodatud kõik huvilised.

 

Lähem teave: Erki Tammiksaar, Karl Ernst von Baeri maja teadusloo uurimise keskuse juhataja, tel 742 1514, 521 7469.

Allikas: Eesti Maaülikooli 27.02.2006 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.