Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi eelinfo 27. maist - 2. juunini (2013-05-27 04:29:30)

Esmaspäeval, 27. mail
toimub Alatskivi maastikukaitsealal looduskaitsekuu „Pärand täis elu“ raames loodushariduspäev Tartu Kivilinna Gümnaasiumi loodusklassi õpilastele. Tutvutakse Alatskivi pärandiga - külastatakse Alatskivi Looduskeskust ning matkatakse Alatskivi loodust ja kultuurilugu tutvustaval matkarajal. Päeva juhendavad Keskkonnaameti spetsialist Piret Valge ja Alatskivi Looduskeskuse töötajad. Loodushariduspäev on osalejatele tasuta, üritust toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Teisipäeval, 28. mail algusega kell 11 Mikitamäe vallavalitsuse hoones (Mäe tn 27, Mikitamäe küla) Lüübnitsa loodusala kaitsekorralduskava avalikkuse kaasamise koosolek. Kaitsekorralduskava koostaja on MTÜ Loodusõpe. Kaitsekorralduskavaga saab tutvuda siin: http://www.zacekfoto.ee/Lyybnitsa_KkK/. Kohale on oodatud maaomanikud, kohalikud elanikud, ettevõtjad ja teised asjast huvitatud. Tööd rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest.

Teisipäevast neljapäevani, 28.-30. maini toimub Leedus HELCOM RESPONSE 17. nõupidamine. HELCOM RESPONSE töögrupis osalevad Läänemere riikide mere- ja rannikureostuste ohjamise ning eluslooduse pääste eksperdid. Nõupidamise kesksed arutelu teemad on HELCOMi reostustõrje käsiraamatu I, II ja III osa - õliproovi võtmise metoodika osa uuendamine, rannikureostuse ohjamise planeerimine, ohtlike ainete reostuse ohjamise metoodika osa uuendamine jms. Veel annavad liikmesriigid ülevaate toimunud või toimuvatest reostuste avastamise või ohjamise harjutustest. Lisaks arutlevad osalejad abivajavate laevade ning varjumispaikadega seonduvaid probleeme. Eestit esindavad nõupidamisel Keskkonnaministeeriumist Silver Vahtra, Siseministeeriumist Rene Allik ning Politsei- ja Piirivalveametist Mart Käbin.

Neljapäeval, 30. mail algusega kell 10.30 toimub Keskkonnaministeeriumi I korruse saalis LIFE+ programmi taotluse koostamise töötuba.

Neljapäeval, 30. mail algusega kell 15 toimub Keskkonnaministeeriumi I korruse saalis Nord Streami laienduse projekti piiriülese keskkonnamõju hindamise avalik aruelu. Projekti ning selle keskkonnamõju hindamist tutvustavad ja küsimustele vastavad Nord Stream AG ning Ramboll Finland esindajad.

Neljapäeval ja reedel, 30.-31. maini korraldab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus Balti riikide keskkonnavaldkonna rakendusüksuste 3. kohtumise, kus kogemusi jagavad lisaks Eestile ka Läti ja Leedu esindused. Kohtumise raames toimub seminar Radisson Park Inn hotelli konverentsiruumides (Narva mnt 7C, Tallinn). Lisaks külastatakse KIK-i kaudu struktuurivahenditest toetatud reostustõrjelaeva Kindral Kurvitsat ja Eesti Loodusmuuseumi.

Neljapäeval, 30. mail algusega kell 16 toimub Lahemaal Altja külas raamatu „Lahemaa külaarhitektuurist“ tutvustusürituse ja vabas vormis mõtteringi rahvuspargi ehituspärandist. Lahemaa majadest räägivad raamatu autorid, väljapanekul on Lahemaa uusarhitektuurikonkursi võidutööd ja võimalik on soetada trükivärske raamat koos autogrammidega. Tegemist on Lahemaa rahvuspargi külade arhitektuuri kaitset käsitlevate projektide lõpuüritusega. Vabas vormis koosviibimisele on oodatud koostööpartnerid ja kõik teised huvilised, kellele Lahemaa külade arhitektuur korda läheb. Üritus algab neljapäeval, 30. mail algusega kell 16. Üritust toetab SA Keskkonnainvesteeeringute Keskus, koostööpartner Sihtasutus Virumaa Muuseumid.

Neljapäeval, 30. mail toimub õhtune jalutuskäik Pühajärve ümbruses. Umbes 3 km pikkusel jalutuskäigul Pühajärve lähistel tutvume hilistel õhtutundidel tegutsejatega. Koguneme kell 20 Otepää looduskeskuse parklas (Kolga tee 28, Otepää aedlinn). Retke juhendavad keskkonnaameti looduskaitse bioloogid Priit Voolaid ja Tarmo Evestus.

Reedel, 31. mail avab Eesti Loodusmuuseumis uksed näitus “Lillede lugu”, mis tutvustab juunis õitsevaid rohttaimi ja puid-põõsaid ning keskendub ühele olulisemale protsessile taime elus tolmlemisele. Lillenäituse arvukad taimeliigid räägivad loo sellest, kuidas õied on end miljonite aastate vältel putukatele ligimeelitavaks arendanud või vastupidi, tuultolmlemiseks ülilihtsaks vorminud. Et selgust saada keerukast õie ehitusest, on näitusel mikrofotod. Putukate omapärast mosaiikset nägemist ning nektari juurde juhatavaid märke tutvustab valgusefektidega kangainstallatsioon. Näitus on avatud kuni 22. juunini, seda rahastab KIK.

Allikas: Keskkonnaministeerium


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.