Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
1. juunist laieneb kalade ja vähkide toidulaud (2013-05-22 16:42:17)

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder esitas täna Riigikogule esimeseks lugemiseks söödaseaduse muutmise seaduse eelnõu, millega laieneb söötade valik Eesti kala- ja vähikasvatustes. Vastavad sätted võetakse üle 1. juunil kehtima hakkavatest uutest Euroopa Liidu reeglitest.

Seaduse muudatus tuleneb Euroopa Liidu tasandil leevendatud mittemäletsejatelt pärit töödeldud loomsete proteiinide söötmise keelust, mis tähendab, et edaspidi on lubatud mittemäletsejatelt saadud proteiini sööta vesiviljelusloomadele. Sellega laieneb vesiviljeluses kasutavate söötade turg ning Eesti kala- ja vähikasvatajatel on võimalus sööta kaladele ja vähkidele laiema päritoluvalikuga proteiine sisaldavat sööta.

Lisaks parandatakse seadusemuudatusega jälgitavust ja tarbijakaitset kogu sööda- ja toiduahelas, parandatakse söödahügieeni ning vähendatakse saastunud toodete toiduahelasse sattumise ohtu.

Eestis oli 2012. aasta lõpus Veterinaar- ja Toiduameti poolt tunnustatud vesiviljelustootmisettevõtteid 40, neist 24 kalakasvandust ja 16 vähikasvandust

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 22.05.2013 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.