Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Lihatööstused kasvatasid kasumi neljakordseks (2013-05-18 05:58:28)

Eesti lihatööstuste käive kasvas eelmisel aastal enam kui 30 miljoni euro võrra, ulatudes 260,5 miljoni euroni. Samal ajal suutsid lihatööstused teenida kasumit 8,86 miljonit eurot ehk ligi neli korda enam kui eelneval aastal.

Lihasektori kogutoodangu osatähtsus (osakaal) toiduainete tootmises oli 2012. aastal 21,1%. Sektori eksport kasvas aastaga ligi 10% võrra, ulatudes 87,2 miljoni euroni. See moodustab 7,8% kogu põllumajandustoodete ja -saaduste ekspordist. Väliskaubanduse mahud eelmisel aastal siiski pisut vähenesid, mis tähendab, et ekspordi rahalise kasvu põhjuseks on kõrgemad ekspordihinnad.

„Lihatööstuse edasiseks arenguks on tarvis investeerida ja meie lihatoodangule järjest enam lisandväärtust anda,“ ütles põllumajandus- ja maaelupoliitika asekantsler Illar Lemetti. „Viimase viie aasta keskmisena on valdavalt investeeritud seadmete, masinate ja inventari soetamisse.“

2012. aastal investeerisid lihakäitlemisettevõtted 12,9 miljonit eurot, mida on eelneva aastaga võrreldes 38,5% ehk 3,6 miljonit eurot rohkem. Suurimad investeeringud tehti 2012. aastal ehitiste soetamiseks, ehitamiseks ja rekonstrueerimiseks, kuid jätkusid ka investeeringud seadmetesse ja masinatesse.


Allikas: Põllumajandusministeerium


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.