Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi eelinfo 13.-19. maini (2013-05-13 02:31:05)

Esmaspäevast teisipäevani, 13.-14. maini toimub toimub Brüsselis EL Põllumajandus- ja kalandusnõukogu istung. Ühe olulise teemana on arutlusel kalanduspoliitika reform, milles osapooled soovivad jõuda kokkuleppele. Reformi olulisemateks teemadeks on näiteks kalavarude hea seisundi saavutamine hiljemalt aastaks 2020 ning väljapüütud kalade tagasiheite keeld alates 2014. aastast.

Esmaspäeval, 13. mail korraldab Maa-amet koos AS-iga Andmevara Tartus Dorpati konverentsikeskuses (Turu tn 2) koolituse nendele kohalike omavalitsuste töötajatele, kes tegelevad aadressiandmete, kohanimede ning rahvastikuregistris andmete korrastamisega. Koolitusel käsitletakse kohanimeseaduse muudatusi, aadressiandmete süsteemi (ADS) täiendusi ja rahvastikuregistri liidestamist ADS-iga. Osavõtuks on vajalik eelnev registreerimine.

Teisipäeval, 14. mail algusega kell 15 toimub Suure-Jaani vallamaja saalis Parika looduskaitseala ja Kuhjavere väike-konnakotka püsielupaiga kaitsekorralduskava avalikkuse kaasamise koosolek. Kaitsekorralduskava koostaja on MTÜ Eesti Märgalade Ühing. Parika looduskaitseala ja Kuhjavere väike-konnakotka püsielupaiga kaitsekorralduskava on avalikul arutelul 29. aprillist 13. maini 2013. Kavaga saab tutvuda siin http://www.keskkonnaamet.ee/public/Parika_LKA_KKK_
2014_2023.pdf
. Vastuväiteid ja parandusettepanekuid kaitsekorralduskava kohta saab esitada kirjalikult Keskkonnaameti Pärnu-Viljandi regioonile (Paala tee 4, Viljandi 71014) või e-postiga viljandi@keskkonnaamet.ee, märksõnaga "Parika", hiljemalt 13. mail 2013. Tööd rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest.

Kolmapäeval, 15. mail algusega kell 10 toimub Rõuge Vallavalitsuse saalis Peetri jõe, Piusa jõe, Pärlijõe, Vaidva jõe ja Võhandu jõe hoiualade avalikkuse kaasamise koosolek. Tööd rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest.

Neljapäeval, 16. mail korraldab Maa-amet koos AS-iga Andmevara Pärnus maavalitsuse saalis (Akadeemia tn 2) koolituse nendele kohalike omavalitsuste töötajatele, kes tegelevad aadressiandmete, kohanimede ning rahvastikuregistris andmete korrastamisega. Koolitusel käsitletakse kohanimeseaduse muudatusi, aadressiandmete süsteemi (ADS) täiendusi ja rahvastikuregistri liidestamist ADS-iga. Osavõtuks on vajalik eelnev registreerimine.

Neljapäeval, 16. mail avatakse Tallinna Tehnikaülikooli muuseumis näitus „Eesti jälg kosmoses kosmose jälg Eestis“, mis tutvustab oleviku ja tuleviku kosmosetehnoloogia rakendusi meie igapäevaelus. Tutvustatakse ka seda, kuidas saab näiteks maapinna, metsade,taimestiku, üleujutuste jmt uurimisel koos satelliitpiltidega kasutada Maa-ameti aeropildistamise ja laserskaneerimise teel saadud tooteid (ortofotod, maapinna kõrgusmudel). Näitus on avatud 20. detsembrini.

Neljapäeval, 16. mail algusega kell 11 toimub Keskkonnaameti Räpina kontoris (Kalevi 1a, Räpina) Mädajõe ja Karisilla oja hoiualade kaasamise koosolek. Tööd rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest.

Neljapäeval, 16. mail algusega kell 14 toimub Torgu raamatukogu lugemissaalis Jaandi hoiuala ja Ohessaare maastikukaitseala kaitsekorralduskava avalikkuse kaasamise koosolek. Kaitsekorralduskava koostaja on OÜ Keskkonnakorraldus. Kohale on oodatud maaomanikud, kohalikud elanikud, ettevõtjad ja teised asjast huvitatud. Tööd rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest.

Neljapäeval, 16. mail algusega kell 16 toimub Koeru Kultuurimajas Endla kaitsekorralduskava avalikkuse kaasamise koosolek. Kaitsekorralduskava koostaja on Estonian, Latvian & Lithuanian Environment OÜ (ELLE OÜ). Kava tööversiooniga on võimalik tutvuda SIIN http://www.keskkonnaamet.ee/public/Endla_LKA_KKK
_2014_2023_eeln6u.pdf
. Tööd rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest.

Neljapäeval, 16. mail algusega kell 14.30 tutvustab Keskkonnaamet oma Tartu kontoris (Aleksandri tn 14) õppematerjali “Eestimaa loodusväärtused – Euroopa tähtsusega elupaigatüübid Eestis” . Keskkonnaameti tellimusel ja Keskkonnainvesteeringute Keskuse rahastamisel on valminud kaksEesti elupaigatüüpe tutvustavat multimeediaprogrammi, kus tutvustatakse kaunite loodusfotode vahendusel 60 kodumaa looduses leiduvat Loodusdirektiivis nimetatud Euroopa tähtsusega elupaigatüüpi. Õppematerjale jagatakse tasuta üldhariduskoolidele, kutseõppeasutustele, raamatukogudele, turismiifokeskustele, keskkonnaharidusega tegelevatele asutustele ja organisatsioonidele.

Reedel, 17. mail toimub keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannuse eestvõttel suursaadikute rabamatk, mille eesmärk on tutvustada Eestimaa kaunist ja mitmekesist loodust.

Reedel, 17. mail korraldab Maa-amet koos AS-iga Andmevara Tallinnas Maa-ameti peamajas (Mustamäe tee 51) koolituse nendele kohalike omavalitsuste töötajatele, kes tegelevad aadressiandmete, kohanimede ning rahvastikuregistris andmete korrastamisega. Koolitusel käsitletakse kohanimeseaduse muudatusi, aadressiandmete süsteemi (ADS) täiendusi ja rahvastikuregistri liidestamist ADS-iga. Osavõtuks on vajalik eelnev registreerimine.

Reedel, 17. mail algusega kell 14 toimub Muhu lasteaia saalis Nõmmküla, Madise, Ranna-Põitse ja Oina hoiualade (Nõmmküla, Ranna-Põitseja Simiste-Oina loodusalade) kaitsekorralduskavade avalikkuse kaasamise koosolek. Kaitsekorralduskavade koostaja on OÜ Keskkonnakorraldus. Tööd rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest.

Laupäeval, 18. mail on Eesti Loodusmuuseumis muuseumipäev ja -öö, mis tähendab, et Loodusmuuseum on avatud kella 10.00-17.00 ja 18.00-23.00. Sissepääs on tasuta.

Pühapäeval, 19. mail toimub linnulaulu hommik Põltsamaa linnas. Koguneme kl 7 Põltsamaa Ühisgümnaasiumi ees, kust edasi liigume Uue-Põltsamaa mõisa parki. Oodatud on kõik huvilised. Juhendavad Elo Raspel Keskkonnaametist ja Mari-Liis Kirsimägi Eesti Ornitoloogiaühingust. Üritust toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.


Allikas: Keskkonnaministeerium


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.