Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Märtsi algus ei tõota veel kevadet (2006-02-22 21:03:44)


Sõltumatu ilmaennustaja Sven-Erik Enno prognoos eelolevaks 7 päevaks lubab talvise ilma jätkumist: õhutemperatuuri veidi alla keskmise ja sademeid normi piires.


22. veebruaril koostatud ennustus ajavahemikuks
23. veebruarist kuni 1. märtsini ütleb järgmist:

 

"Veebruari lõpupäevadel püsib talvine ilm, mis näib jätkuvat ka märtsi algul. Neljapäeval ja reede öösel ning hommikupoolikul teeb meie ilma kõrgrõhuhari. Taevas on vähe ja vahelduvalt pilves ja ilm olulise sajuta. Puhub põhja- või kirdetuul 1–7 m/s, külma on neljapäeva päeval 2–6 ja ööl vastu reedet 6–12 kraadi. Reede õhtupoolikul ning laupäeval on enam tunda Skandinaavia põhjatipust Põhja-Venemaale liikuva madalrõhkkonna edelaserva mõju. Taevasse lisandub pilvi ja kohati sajab kerget lund. Tuul on reede päeval läänest, pöördudes laupäeva üle loode põhja. Tuule kiirus jääb 2...8 m/s piiresse. Reede päeval on õhutemperatuur +1 kraadist saartel -4 kraadini sisemaal. Laupäeva öösel on 1–8 ja päeval 0-4 kraadi külma. Ka pühapäeval ja esmaspäeval püsib kohatine kerge lumesaju võimalus, tuul pöördub lõunasse puhudes 2 – 6 m/s. Öösel tuleb külma 6...15 ja päeval 3...10 kraadi. Teisipäev ja kolmapäev peaks mööduma juba olulise sajuta, taevas on vähe või vahelduvalt pilves. Külmakraadid langevad öösel 9...15, sisemaal kohati 18 – 20 kraadini, päeval jääb õhutemperatuur -5...-11 kraadi vahemikku.

 

Nädala keskmine õhutemperatuuriks ootame –4...-5 kraadist saartel kuni -7...-8 kraadini Ida-Eestis, mis on 1-2 kraadi alla normi. Sademeid on oodata 3-5 millimeetrit, mis vastab pikaajalisele normile."

Nelja kuu ennustused on koostatud California uurimiskeskuse globaalse ilmamudeli põhjal, nädalaprognoos aga erinevate Euroopa ilmaallikate alusel.

NB! Nädalaennustust tasub vaadata tihemini, sest ebapüsiva rõhkkondade asetuse korral ilmuvad sinna aeg-ajalt parandused.

Ilmaennustused on alati käepärast Aiandus.ee rubriigis ILM.

Väino Eskla


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.