Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Itaalia juust nüüd ainult Eesti oma (2013-05-09 12:42:57)

Vigala Piimatööstus OÜ kuulub nüüd 100% Eesti kapitalile. Läbirääkimised endiste itaallastest omanikega päädisid eelmisel nädalal ostu-müügi tehinguga, mille tulemusena kuulub Vigala Piimatööstus Asperk OÜ-le.

„Ettevõttel on suur potentsiaal, mis on Eesti turul täiesti kasutama. Tehakse väga häid tooteid, kuid kahjuks on kaubamärk keskmise tarbija jaoks tundmatu,“ kirjeldas ettevõtte uus tegevdirektor Vallo Asperk, kes ise on Vigala vallast pärit.

Vigala Piimatööstuse OÜ pärineb Kivi-Vigala Piimaühingust, mis asutati 1925. aastal. Ühingul oli liikmeid 57. Põhitoodanguks oli I sordi või. Õitseajal tõid piima 290 põllupidajat, see tegi päevas 9000 kg. Piimaühingul oli 5 koorejaama. Piimaühingu eripäraks oli see, et jõeäärsetest taludest korjati piim mootorpaatidel kokku.

Aastal 1998 ostsid nõukogudeaegse piimatööstuse itaalia investorid. Järgnevatel aastatel ehitati euronõuetele vastav uus moodne tootmishoone ja paigaldati mozzarella juustu tootmisliin.

Ettevõte põhitoodanguks ongi mozzarella juustud, lisaks toodetakse mascarponet, riccotat ning caciottat.

Viimased aastad on itaallaste juustutehas vaikselt töötanud, kuid vähese nõudluse tõttu mitte täisvõimsusel. Uued omanikud keskenduvad esialgu turu laiendamisele, et selle kaudu ka tootmismahtu suurendada.



Allikas: Vigala Piimatööstus OÜ


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.