Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Arutlusel oli maaelu arengu strateegia (2006-02-22 20:48:39)


22. veebruaril Põllumajandusministeeriumis toimunud põllumajanduse ja maaelu arengu nõukogu (PMAN) ning Eesti maaelu arengukava ettevalmistamiseks moodustatud juhtkomisjoni ühisistungil anti ülevaade maaelu arengu strateegia 2007-2013 hetkeseisust ning arutati maaorganisatsioonide poolt tehtud ettepanekuid strateegia eelnõu tööversiooni kohta.

Maaelu arengukava 2007-2013 eesmärgiks on tagada tasakaalustatud maaelu areng, mis võtab arvesse nii põllumajanduse ja metsanduse arengu kui ka laiemalt maaelu arengu sõlmküsimused. Maaelu arengu strateegia põhineb neljal prioriteediteljel:
* põllumajandus- ja metsandussektori konkurentsivõime parandamine,

* keskkonna ja paikkonna parandamine,

* maapiirkondade elu kvaliteet ja maamajanduse mitmekesistamine ning

* neid läbival LEADER-teljel, mis on suunatud kohalikule algatusele.
Võrreldes seniste toetusproportsioonidega planeeritakse kõige suuremat toetuste kasvu maaelule ja kohalikule algatusele suunatud kolmanda ja neljanda telje raames.

Praeguseks on tootjad ja maaorganisatsioonid esitanud mitmeid erinevaid ettepanekuid, mida ministeerium ka juba menetlema on asunud. Põllumajandusministeeriumi maaelu- ja kalanduspoliitika asekantsleri Toomas Kevvai sõnul on kõik esitatud ettepanekud vägagi tänuväärsed. “Just praegu on kaasa rääkimise ning oma ettepanekute tegemise koht – tänu nendele oleme jõudnud strateegia sõlmküsimusteni, millele lahenduste leidmine on uue maaelu arengu strateegia koostamisel kõiki rahuldava kompromissi saavutamise eelduseks,” selgitas Kevvai.

Maaelu arengukava ja -strateegiaga on koostöös tootjate ja maaorganisatsioonide esindajatega tööd tehtud alates 2004. aasta septembrist vastavas juhtkomisjonis. Suur osa selle töö käigus välja töötatud ning Eesti poolt esitatud ühistest ettepanekutest võeti arvesse ka Euroopa Nõukogu maaelu arengu määruse koostamisel.

Põllumajandusministeerium soovib siinkohal rõhutada, et arutelud jätkuvad ning tänane nõukogu ja juhtkomisjoni ühisistung oli vaid üheks arutelu kohaks. Eesti maaelu arengu strateegia eelnõu ei ole veel lõplikke seisukohti väljendav dokument, vaid on arenev ning muudatustele ja ettepanekutele avatud. Eelnõuga on kõigil soovijatel võimalik tutvuda aadressil www.agri.ee/mas.  

Lisainfo: Margus Palu, Põllumajandusministeeriumi avalike suhete osakond, tel 625 6524, 520 0781; e-post: margus.palu@agri.ee.


Allikas: Põllumajandusministeeriumi 22.02.2006 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.