Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Lõhkematerjali kampaania käigus on demineerijad saanud 23 väljakutset (2013-05-04 04:34:38)

Päästeameti demineerijad on nelja päevaga saanud 63 väljakutset, millest 23 on tulnud lõhkematerjalist teatamised kampaania raames.

Päästeameti Demineerimiskeskuse juhi Arno Pugoneni sõnul võib kampaaniat juba edukaks nimetada, kuna on õnnestunud ära hävitada plahvatusohtlikku lahingmoona, millega on vähendatud ohtu inimeste eludele ja tervisele. Kokku on loovutatud nelja päevaga 11 mürsku, üheksa lõhkepaketti ja kolm käsigranaati.

Demineerijad on saanud ka teateid mitmetest legendidest, mis räägivad 50 aastat tagasi toimunud matmistest või sõjaaja pommidest, kuid mis pole kontrollimisel osutunud tõeks.

Demineerijad paluvad inimestel nende käes või neile teada olevast lõhkematerjalist teatada hädaabinumbril 112. Teadetele reageerivad demineerijad, mitte mingil juhul ei tohi inimesed lõhkematerjali ise liigutada või seda kusagile viia.

Nädal aega kehtib Eestis seadus, mis lubab inimestel kriminaalmenetlust kartmata loobuda nende valduses olevast tulirelvast, lõhkeseadeldisest või selle osast, laskemoonast ja lõhkeainest, kui nad teevad seda vabatahtlikult.

Pilte lõhkematerjalist: http://sdrv.ms/15dZ2Wh


Allikas: Päästeameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.