Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi nädala eelinfo 29. aprillist kuni 5. maini (2013-04-29 03:40:58)

Esmaspäeval ja teisipäeval, 29. ja 30. aprillil toimuvad Tallinnas Keskkonnaministeeriumis kalandusteemalised kohtumised. Esmaspäeval leiab aset Helsingi Komisjoni (HELCOM) ja Läänemere riikide kalandusteemaline kõrgetasemeline kohtumine BALTFISH, mille avab keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus. Kohtumisel osalevad Läänemere äärsed riigid, kalapüügisektori esindajad ja valitsusvälised organisatsioonid. Teemadeks kalandusküsimused - mitmeaastased kavad, kalade tagasiheite keelustamine ning EL ja Venemaa kalandusläbirääkimised. Teisipäeval jätkuvad arutelud samadel teemadel BALTFISH kalandusdirektorite tasemel, kuhu on kaasatud ainult Läänemereäärsete EL riikide esindused.

BALTFISH on foorum, mis on loodud Läänemere-äärsete EL liikmesriikide kalandusega tegelevate ametiasutuste koostöö tõhustamiseks. Eesti on foorumi eesistujamaa kuni 30. juunini. Helsingi Komisjon ehk HELCOM tegeleb Läänemere merekeskkonna kaitsmisega kõigi reostusallikate eest Euroopa Liidu, Eesti, Poola, Läti, Rootsi, Saksamaa, Soome, Taani ja Venemaa ühises koostöös. Esmaspäeval, 29. aprillil algusega kell 11 toimub Mikitamäe vallavalitsuse hoones (Mäe tn 27) Lüübnitsa loodusala kaitsekorralduskava avalikkuse kaasamise koosolek. Kaitsekorralduskava koostaja on MTÜ Loodusõpe. Kohale on oodatud maaomanikud, kohalikud elanikud, ettevõtjad ja teised asjast huvitatud.

Teisipäeval, 30. aprillil algusega kell 13 toimub Keskkonnaameti Viru regiooni Rakvere kontori saalis (Kunderi tn 19, Rakvere) Tudusoo linnu- ja loodusala kaitsekorralduskava koostamise avalikkuse kaasamise koosolek. Kaitsekorralduskava koostaja on Consultare OÜ. Kava tööversiooniga on võimalik tutvuda siin: http://www.keskkonnaamet.ee/public/Tudusoo_KKK19.04.2013.pdf. Kohale on oodatud maaomanikud, kohalikud elanikud, ettevõtjad ja teised asjast huvitatud. Tööd rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest.

Neljapäeval, 2. mail algusega kell 16 korraldab Keskkonnaamet Kolgaküla rahvamajas täiendava Lahemaa rahvuspargi kaitse-eeskirja eelnõu avaliku arutelu, mille teemaks on 2013. a avaliku väljapaneku käigus laekunud ettepanekud. Lahemaa rahvuspargi kaitse-eeskirja eelnõu avalik väljapanek toimus 15. märtsist 8. aprillini 2013. a. Eelmine avalik arutelu toimus 11. aprillil 2013. a Kolgaküla rahvamajas.
Kaitse-eeskirja eelnõu, seletuskirja, tsoneeringu ja tehtud ettepanekutega saab tutvuda Keskkonnaameti kodulehel aadressil http://www.keskkonnaamet.ee/lahe/uldinfo/kaitse-eeskiri/.

Neljapäeval, 2. mail kell 18 on huvilised oodatud Otepää loodusõhtule “Ravitarkused aastasadade tagant”, mis toimub Otepää muusikakooli saalis (Koolitare 7, Otepää). Juttu tuleb pärimusmeditsiinist – sellest, kuidas meie esiemad ja -isad end tervena hoidsid ning kuidas nende tarkusi ja oskusi tänapäeval kasutada. Räägime saunast, loitsust, toidust, ravimtaimedest, soonetasumisest, meest ja kaanidest, kooskõlast iseenda ja loodusega. Kohapeal võimalus tutvuda pärimusmeditsiini vahenditega. Osalemine tasuta. Korraldavad Keskkonnaamet koostöös Otepää loodusseltsi, Otepää muusikakooli ja Otepää kultuurikeskusega. Toetab Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Reedel, 3. mail on keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus visiidil Hiiumaal.

Allikas: Keskkonnaministeerium



Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.