Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu on kevadiseks suurveeks valmis (2013-04-22 12:45:54)

Täna hommikul kogunes Tartu linna kriisikomisjon, et arutada Tartu linna valmisolekut kevadiseks suurveeks. Toetudes EMHI prognoosile hindas kriisikomisjon Emajõe veetaseme maksimaalseks tõusuks 280 sentimeetrit üle mõõdulati nulli. Nädalavahetusel ületas jõgi kokkuleppelise Tartule ohtliku veetaseme piiri 239 sentimeetrit. Tartu linn koos koostööpartneritega on Emajõe veetaseme jätkuvaks tõusuks valmis ja hoiab ohukohtadel silma peal.

Linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haagi sõnul on veetaseme tõus aeglustunud, kuid kriitilisematel kohtadel Supilinnas, Vana-Ihastes ja Ülejõel Liiva tänava piirkonnas hoitakse silma peal.

Haagi sõnul on linnal olemas liiva ja kottide varud, mida võib veetaseme edasise tõusu korral vaja minna Tähtvere spordipargi juures oleva kraavi sulgemiseks, kui veetase muutub nii kõrgeks, et hakkab jõest Supilinna poole tagasi liikuma. Kaitseliit on valmis liivakottide paigaldamise puhul abi osutama. Supilinna kraavile ja tiigile ehitati ülemöödunud aastal lüüsid, mistõttu ei pea sinna enam veevoolu tõkestamiseks liivakotte vedama. Priitahlikud pritsimehed vabastasid selle eelmisel nädalal jääst ja nüüd on lüüsid Haagi sõnul igati töökorras.

Tartu Veevärk sulges Liiva tänaval oleva sadevee väljavoolu ja linn alustas täna ka vee pumpamist Liiva tänava jõeäärsest sadeveekaevust. Rein Haagi hinnangul ei tohiks Ihaste tee tänavu vee alla jääda.

Kriisikomisjon otsustas ka pöörduda Tartu maavanema poole kiiruse piiramiseks Emajõel, kuna paadiliiklusest tekkivad lained lõhuvad Emajõe kaldaid.

Tartu kodulehel asuvast rubriigist saab kontrollida oma kodu kõrgust merepinnast, jälgida Emajõe veetaseme seisu ning muid soovitusi suurvee puhuks:
http://www.tartu.ee/index.php?page_id=2725&lang_id=1&menu_id=6



Allikas: Tartu Linnavalitsuse 22.04.2013 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.