Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Riigikogu maaelukomisjoni liikmed valmistavad Maamessil köögiviljatoite (2013-04-19 11:54:57)

Täna, 19. aprillil on alates keskpäevast Maamessile Põllumajandus-Kaubanduskoja köögiviljastendile palutud mitmed Riigikogu liikmed, et tutvustada messikülalistele põnevaid ja maitsvaid köögiviljatoite. Nii valmistab Inara Luigas kell 12 kapsarulle köögiviljatäidisega ja hernepasteeti. Kell 14 tuleb aga stendile Riigikogu maaelukomisjon, kelle esindajad Ester Tuiksoo ja Aivar Kokk küpsetavad aedviljarooga juustukastmes ning teised komisjoniliikmed pakuvad seda messikülalistele maitsta.

Kell 15 tuleb stendile Aasta põllumees 2012, EPKK aiandustoimkonna ja Grüne Fee juht Raivo Külasepp, kes valmistab kanafileesalatit värskete köögiviljadega.

Laupäeval, 20. aprillil kell 14 seovad aga kokapõlled ette Euroopa Parlamendi liige Ivari Padar ja Tartumaa Põllumeeste liidu juht Jaan Sõrra. Nemad küpsetavad Brüsseli porgandirõngast vutisüdametega. Kõiki külalisi assisteerib restorani Mekk kokk Nikita Ulitin, kes mõlemal messipäeval ka ise oma kokakunstil särada laseb. Nii et põnevat ja avastamisväärset jagub igaks messipäevaks. EPKK jagab messikülalistele köögiviljaroogi tutvustavaid trükiseid ja põnevate retseptidega köögikalendrit Aastaring aias.

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda on Maamessil korraldamas värsket köögivilja tutvustavat stendi, mille eesmärk on soodustada köögiviljade tarbimist Eestis. Stend on üks osa Euroopa Liidu, Põllumajandusministeeriumi ja EPKK poolt rahastatavast kolmeaastasest puu- ja köögivilja tarbimise edendamise programmist.

Uuringute andmetel tarbib Eesti elanik praegu keskmiselt 347g köögivilja päevas. Seda on aga toitumisteadlaste arvates liiga vähe. Muidugi jääme alla ka euroliidu keskmisele, sest lõunaeurooplastel on juba traditsiooniliselt palju mitmekesisem ja rikkalikum köögiviljalaud.


Allikas: Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja 19.04.2013 pressiteade



Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.