Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaminister: metsaomanikku tuleb hoida, mitte hurjutada (2013-04-19 11:52:25)

Täna Tartus metsanduse visioonikonverentsil avakõne pidanud keskkonnaminister Keit Pentus Rosimannus tänas metsaomanikke Eesti metsade vastutustundliku majandamise eest.

„Ma tahan väga, et erametsaomanike tööd ja ühiskonnale antud panust osataks järjest rohkem vääriliselt hinnata. Et pealiskaudseid hinnanguid, mis mõne üksiku vastutustundetu ja inetu metsaga ümberkäimise kannavad üle kogu erametsasektorile, jääks järjest vähemaks. Sest absoluutne enamus Eesti erametsaomanikest on heaperemehelikud, loodusest ja metsade kestmisest kõige enam huvitatud inimesed. Teid tuleb hoida, mitte hurjutada,“ rääkis keskkonnaminister.

Ta tunnustas kõnes ka Metsaseltsi eestvõttel loodud metsa majandamise head tava ning kutsus üles selle põhmõtteid edasi arutama. „Tänaseks kirja saanu on hea algus, nüüd tuleb neile põhimõtetele anda sügavam ja konkreetsem sisu. On näiteks äärmiselt tänuväärne, et heas tavas on kirjas naabritega arvestamise mõte. Mida see aga täpselt tähendab? Kas kellegi kodutalu aia taga lageraie korraldamine peaks olema meie metsanduskultuuris aktsepteeritav Ja kui reeglid on paika saanud, mida teha, kui neid rikutakse?“

Riigipoolne tugi erametsandusele on viimastel aastatel jõudsalt suurenenud. Kui 2000. aastal maksis riik erametsatoetusteks 0,3 miljonit eurot aastas, siis eelmisel aastal 9,1 miljonit. Kogu toetussüsteem on suunatud sellele, et teha heaperemehelik metsa hooldamine omanikule võimalikult lihtsaks, muu hulgas läbi nõustamise, ühistutegevuse ja hooldusraie toetamise.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 19.04.2013 pressiteade



Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.