Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kuidas kaitsealuseid liike ümber asustada? (2004-07-15 21:38:42)
15. juulil kinnitas Vabariigi Valitsus uue kaitsealuste liikide isendite ümberasustamise korra. See seadusakt sätestab, millal ja kuidas tohib kaitstavaid taime-, seene- ja loomaliikide isendeid nende looduslikust kasvukohast või püsielupaigast uude looduslikku kasvukohta või püsielupaika ümber asustada. Korra eesmärgiks on tagada, et haruldaste, ohustatud, tähelepanu vajavate ja unikaalsete taime-, seene- ning loomaliikide isendite uude kohta paigutamisel säiliks nende soodne seisund ega kahjustataks neid.
Töö ettevõtmisel tuleb tellida selle liigi bioloogiat tundvalt eksperdilt arvamus. Lisaks peab I kategooria liikide puhul taotlema keskkonnaministri ning II ja III kategooria liikide puhul kas keskkonnateenistuse või kaitseala valitseja kirjaliku loa.
Kaitsealuste liikide isendite asumisele saatmiseks peab olema mõjuv põhjus (nt maantee või raudtee ehitus, elektriliinide rajamine jmt). Liiki tohib ümber asustada vaid siis, kui see ei kahjusta tema soodsat seisundit (s.t selle asurkonna arvukus näitab liigi säilimise märke ka kaugemas tulevikus: liigi looduslik levila ei kahane ning liigi asurkondade pikaajaliseks säilimiseks on praegu ja tõenäoliselt ka edaspidi olemas piisavalt suur elupaik või kasvukoht.
Eestis on praegu 65 esimese kategooria, 262 teise ja 244 kolmanda kategooria kaitsealust liiki.
Uus kord hakkab kehtima kolm päeva pärast Riigi Teatajas avaldamist.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.