Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi nädala eelinfo 8.-14. aprillini (2013-04-08 02:39:10)

Teisipäeval, 9. aprillil algusega kell 9 kohtub keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus Hiina Jilini provintsi delegatsiooniga. Keskkonnaminister tutvustab Eesti keskkonnapoliitikat ja meie metsadega seotud regulatsioone.

Teispäeval, 9. aprillil osaleb keskkonnaminister kell 12 algaval valitsuskabineti arutelul, mis keskendub riigieelarve strateegiale ja järgmise Euroopa Liidu finantsperspektiivile.

Teisipäevast neljapäevani, 9.-11. aprillini tutvustab Keskkonnaamet uut keskkonnahariduse bussi. Tegemist on keskkonnasõbraliku väikebussiga, mis kasutab kütusena maagaasi ja bensiini. Tutvustused on: 9. aprillil Paide Ühisgümnaasiumis, 10. aprillil Tallinna Reaalkoolis ja 11. aprillil Rapla Ühisgümnaasiumis. Kõikjal on algus kell 15.00. Bussi parandab Harju-, Järva ja Raplamaa õpilaste võimalusi osaleda keskkonnahariduslikes tegevustes, kuna neis maakondades puuduvad Keskkonnaameti looduskeskused. Buss on varustatud mitmesuguste õppevahenditega. Lisaks õppeprogrammide läbiviimisele üldhariduskoolides saab bussi edukalt kasutada ka looduslaagrites ja teistes loodushariduslikes ettevõtmistes. Kevadel ja suvel testime bussi õppevahendeid erinevates tegevustes, alates sügisest saavad koolid keskkonnahariduse bussi külla kutsuda. Bussi soetamist, sisemuse projekteerimist ning ümberehitamist toetati Euroopa Regionaalarengu.

Kolmapäeval, 10. aprillil kohtub keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus Eesti Metsaseltsi president Hardi Tulluse ja tegevjuht Ants Varblasega, et arutleda valmiva Metsanduse Hea Tava teemal.

Kolmapäeval, 10. aprillil tutvustab keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus Riigikogus esimesele lugemisele esitatud veeseaduse muutmise seaduse eelnõu.

Neljapäeval, 11. aprillil avab Eesti Loodusmuuseumis uksed näitus "Ohtlik loodus: müüdid ja tegelikkus", mis tutvustab reaalseid ohte, millega võib Eesti looduses silmitsi sattuda ning kummutab levinud müüte.

Neljapäeval, 11. aprillil algusega kell 18 toimub Lahemaa rahvuspargi looduskeskuses Palmses loodus- ja kultuuripärandi õppeõhtute sarjas järjekordne loodusõhtu “Jäätmed - nuhtlus või varandus?”. Räägib Eesti Maaülikooli metsandus- ja maaehitusinstituudi osakonna dotsent Mait Kriipsalu. Loenguõhtul saavad kuulajad teada, mida saab ette võtta jäätmetega, mida huvitavat on neist tehtud Eestis ning millised arengud meid ees ootavad. Vaatame, mida kasulikku on võimalik välja võtta vanadest prügilatest ja nihutame prügilate olelusringipiire. Kord kuus toimuvate Lahemaa loodusõhtute korraldamist toetab KIK,loengud on kõigile kuulajatele tasuta ning oodatud on kõik huvilised. Loeng kestab koos kohvipausiga 2 tundi.

Neljapäeval, 11. aprillil kella 18-20 toimub Kuressaares (Keskkonnaameti kontori saalis Tallinna 22) loodusõhtu “Aasta loom – hunt”. Külas on zooloog Peep Männil. Kuulajad saavad teada, kuidas hundil Eestis ja mujal Euroopas läheb ning miks on hunt nii vastuoluline liik pälvides ühtede austuse ja teiste vihkamise. Juttu tuleb huntidest nii ajaloolises aspektis seotuna rahvapärimusega ning legendidega kui ka tänapäevas. Räägitakse huntide bioloogiast, tema sotsiaalsest käitumisest ning suhetest teiste liikidega. Viimaste hulgas on tähtsal kohal ka inimene ja tema omandis olevad kari- ja koduloomad. Miks on hunti vaja kaitsta ja samas teda ka ohjas hoida ning milliseid väljakutseid tema ja inimese sõbraliku kooseksisteerimise korraldamine üldse endast kujutab? Juttu tuleb ka hiljuti Läänemaalt leitud šaakalist. Peep Männil on zooloog Keskkonnateabe Keskuse ulukiseireosakonna juhataja. Tegelenud alates 2002. aastast suurkiskjate seire ja uuringute ning kaitse ja ohjamise korraldamisega. Loodusõhtu on kõigile osalejatele tasuta. Toetab SA KIK.

Reedel, 12. aprillil on keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus visiidil Jõgevamaal. Keskkonnaminister tutvub kohaliku puidutööstusettevõttega (Puit-Profiil AS), renoveeritava Põltsamaa paisu ja rajatava kalapääslaga ning kohtub Põltsamaa linnavalitsuse esindajatega.

Reedel, 12. aprillil kella 18-20 toimub Tallinna Ülikooli Haapsalu Kolledžis (Lihula mnt 12) loodusõhtu “Aasta loom – hunt”. Külas on zooloog Peep Männil. Kuulajad saavad teada, kuidas hundil Eestis ja mujal Euroopas läheb ning miks on hunt nii vastuoluline liik pälvides ühtede austuse ja teiste vihkamise. Juttu tuleb huntidest nii ajaloolises aspektis seotuna rahvapärimusega ning legendidega kui ka tänapäevas. Räägitakse huntide bioloogiast, tema sotsiaalsest käitumisest ning suhetest teiste liikidega. Viimaste hulgas on tähtsal kohal ka inimene ja tema omandis olevad kari- ja koduloomad. Miks on hunti vaja kaitsta ja samas teda ka ohjas hoida ning milliseid väljakutseid tema ja inimese sõbraliku kooseksisteerimise korraldamine üldse endast kujutab? Juttu tuleb ka hiljuti Läänemaalt leitud šaakalist. Peep Männil on zooloog Keskkonnateabe Keskuse ulukiseireosakonna juhataja. Tegelenud alates 2002. aastast suurkiskjate seire ja uuringute ning kaitse ja ohjamise korraldamisega. Loodusõhtu on kõigile osalejatele tasuta. Toetab SA KIK. Registreerimine kuni 11. aprillini ave.huugen@keskkonnaamet.ee või telefonil 504 7219.

Reedel, 12. aprillil algusega kell 13 toimub Valgamaa keskkonnahariduse ümarlaud Lilli looduskeskuses (Lilli küla, Karksi vald, Viljandimaa). Lilli looduskeskus tutvustab Viljandimaa ühistegevusi keskkonnahariduse osas ja kohapeal pakutavaid programme. Arutatakse Valgamaa õppeprogrammide ühisprojekti korralduse küsimusi ning jätkatakse arutelu maakonna loodust ja pärandkultuuri tutvustava aabitsa koostamise osas. Ümarlauale on oodatud huvilised, kes tahavad kaasa lüüa Valgamaa keskkonnahariduse arendamisel. Varasemate ümarlaudade protokollidega saab tutvuda Keskkonnaameti kodulehel http://www.keskkonnaamet.ee/teenused/keskkonnaharidus-2/keskkonnahariduse-umarlauad-3/. Ümarlaua korraldust toetab ESF programm „Keskkonnahariduse arendamine“.

Laupäeval, 13. aprillil kell 9 avab keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus Laulasmaal toimuva Balti Ettevõtlike Noorte Koja (JCI Baltic) kevadkonverentsi. Rohkem infot konverentsi kohta saab: http://www.jci.ee/?id=10414&event=1127.

Laupäeval, 13. aprillil algusega kell 12 toimub Muuksi linnamäel (Kuusalu vald, Harjumaa) “Muuksi pärandi õppe- ja talgupäev”. Kohale on oodatud kõik loodusesõbrad, kes tahavad õla alla panna kodukoha heakorrale. Avatud on jututoad. Kultuuripärandi saadik Artur Talvik räägib kodukandi pärandist, Keskkonnaameti kultuuripärandi spetsialist Ave Paulus kultuuripärandist ja maahoolduse spetsialist Tõnu Laasi loopealsetest Lahemaal, Vabaõhumuuseumi peakonservaator Marike Laht kadakapuidu kasutamisest, Gurly Vedru Ajalooinstituudist Muuksi piirkonna muinasasutustusest, Maarja Orusalu metsanduslikust pärandkultuurist. Päeva lõpus küpsetatakse lõkkekartuleid ning lauldakse lõkke ääres koos Jaak Johansoniga. Talgulisi sõidutab Muuksi linnamäele Looduse Omnibuss. Talgupäevast osavõtt on kõigile tasuta. Sündmust toetavad SA Erametsakeskus ja Muinsuskaitseamet. Vajalik eelnev registreerimine tel 520 3208 või e-postiga: info@eestimy.ee.

Allikas: Keskkonnaministeerium


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.