Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Suurendatakse kontrolli kiirgusallikate üle (2006-02-16 17:17:43)

 

Vabariigi Valitsus kiitis 16. veebruaril heaks kiirgusseaduse ja riigilõivuseaduse muutmise seaduse eelnõu.

Kiirgusseaduse muutmise tingis vajadus kehtestada riigisisesed õigusnormid Euroopa Liidu Nõukogu 22. detsembri 2003. aasta direktiivi 2003/122/Euratom kõrgaktiivsete kinniste kiirgusallikate ja omanikuta kiirgusallikate kontrollimise kohta ülevõtmiseks. Samuti tehakse kiirgusseaduse praegu kehtivates sätetes mõned täiendused ja täpsustused.

Direktiivi eesmärgiks on hoida ära elanikkonna kiiritamine ioniseeriva kiirgusega, mis tuleneb ebapiisavast kontrollist kõrgaktiivsete ja omanikuta kiirgusallikate üle, ning ühtlustada EL liikmesriikides kohapealne kontroll iga sellise kiirgusallika üle.

Seaduse muudatus võimaldab Keskkonnaministeeriumil kõrgaktiivse kiirgusallikaga seotud kiirgustegevuse korral sätestada kiirgustegevusloas täpsemad nõuded
* personali pädevusele,

* kiirgusallikale ja selle hooldusele,

* kasutusest kõrvaldatud kiirgusallika haldamisele ning
* arvestuse pidamise korrale.

Seadusega täpsustatud kiirgustegevusloa omaja kohustused nõuavad loa omajalt ning ka pädevatelt asutustelt (eelkõige Kiirguskeskus ja Keskkonnainspektsioon) tõhusama kontrolli tagamist kasutuses ja hoidmisel olevate kiirgusallikate üle, vähendades sellega võimalikke ohte ning ebapiisavast hooldamisest või kontrollist tekkida võivaid hädaolukordi.

Riigilõivuseaduses vähendatakse riigilõivu määra kiirgustegevusloa muutmise eest ning samas sätestatakse riigilõiv kvalifitseeritud kiirguseksperdi litsentsi eest.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 16.02.06 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.