Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Põllumajandusministeeriumi 14. nädala eelinfo (2013-04-01 02:18:26)

Esmaspäev, 1. aprill

- Kell 13 toimub põllumajandusministeeriumis pressikonverents "Põllumajandusaasta 2013 stardipositsioon", kus avalikustatakse vastvalminud aruanne „Põllumajandussektori 2012. aasta ülevaade". Vastuse saavad muu hulgas küsimused, kui suur on Eesti põllumajanduse rahaline väärtus, kui palju jõuab sellest ettevõtjani, milline on loodav lisandväärtus ja mida võib viimaste arengute põhjal oodata põllumajandusaastast 2013.
Pressikonverentsil räägivad põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder, põllumajandus- ja maaelupoliitika asekantsler Illar Lemetti, põllumajandusturu korraldamise osakonna juhataja Mai Talvik ning kaubanduse ja põllumajandussaadusi töötleva tööstuse osakonna juhataja Taavi Kand.

- Kell 13 toimub Läänemaal Haapsalu Kutsehariduskeskuses teabepäev „Mahepõllumajanduslik tootmine ja turustamine – võimalused mahetoidu kasutamiseks lasteasutustes“. Teabepäeva eesmärk on viia kokku mahetootjate, -töötlejate, turustajate, omavalitsuste, koolide ja lasteaedade esindajad, et arutada üheskoos mahetoidu kasutamise võimalusi Läänemaa lasteasutustes.

-
1.–4. aprillini on Eestis õppereisil Moldova põllumajandus- ja toidutööstuseministeeriumi delegatsioon, et tutvuda Eesti põllumajandusregistrite toimimisega. Õppereisi raames külastatakse PRIAt ja Põllumajandusametit.

- Algab vesiviljelustoetuste taotlusvoor. Lisainfo PRIA kodulehel:
http://www.pria.ee/et/uudised/algab_vesiviljelustoetuse_taotlusvoor_.html

Teisipäev, 2. aprill - Kell 11 kohtub põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder Jaapani suursaadikuga Eestis, hr hr Tetsuro KAI’ga.

- Algusega kell 13 toimub põllumajandusministeeriumi kalandusnõukogu koosolek, kus on kavas heaks kiita Eesti Kalandusstrateegia aastateks 2014–2020.

- Kell 13 toimub Hiiumaal Käina Gümnaasiumis teabepäev „Mahepõllumajanduslik tootmine ja turustamine – võimalused mahetoidu kasutamiseks lasteasutustes“. Teabepäeva eesmärk on viia kokku mahetootjate, -töötlejate, turustajate, omavalitsuste, koolide ja lasteaedade esindajad, et arutada üheskoos mahetoidu kasutamise võimalusi Hiiumaa lasteasutustes.

Kolmapäev, 3. aprill
- Kell 13 toimub Saaremaal Kuressaare Ametikoolis teabepäev „Mahepõllumajanduslik tootmine ja turustamine – võimalused mahetoidu kasutamiseks lasteasutustes“. Teabepäeva eesmärk on viia kokku mahetootjate, -töötlejate, turustajate, omavalitsuste, koolide ja lasteaedade esindajad, et arutada üheskoos mahetoidu kasutamise võimalusi Saaremaa lasteasutustes.

Neljapäev, 4. aprill
- Kell 9 kohtub põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder Tallinnas Saksamaa Bundestag´i toidu-, põllumajandus- ja tarbijakaitsekomisjoni liikmetega, kellega arutatakse ühise põllumajanduspoliitika reformi teemadel.

- Minister Seeder osaleb valitsuse istungil ja kabinetinõupidamisel.

- Kell 14 osaleb minister Seeder Kaitseliidu Keskjuhatuse koosolekul

- Maaelu arengu osakonna juhataja Marko Gorban teeb Põlvamaa Põllumeeste Liidu üldkoosolekul ettekande teemal „Maaelu arengukava 2014–2020 peamised suundumused ja meetmed“.

- Kell 13 toimub Pärnumaal Pärnu Noorte Vabaajakeskuses teabepäev „Mahepõllumajanduslik tootmine ja turustamine – võimalused mahetoidu kasutamiseks lasteasutustes“. Teabepäeva eesmärk on viia kokku mahetootjate, -töötlejate, turustajate, omavalitsuste, koolide ja lasteaedade esindajad, et arutada üheskoos mahetoidu kasutamise võimalusi Pärnumaa lasteasutustes.

- Eesti Põllumajandusmuuseumis toimub kaks koolitust:
- puitmööbli restaureerimise kursus algajatele, kus õpetatakse puiduparandust, liimimimist, vana värvi eemaldust jm restaureerimistöid. Kaasa tuleb võtta oma mööbliese. Koolituse hind on 45 €.
- Vaskspiraali valmistamine ja sellega tekstiilist esemete
kaunistamine. Hind 9 €.

Laupäev, 6. aprill
- Maaelu arengu osakonna nõunik Sigmar Suu teeb Eesti Hobusekasvatajate Seltsi üldkoosolekul ettekande maaelu arengukava 2014–2020 teemal.

Pühapäev, 7. aprill
- Algusega kell 12 tähistatakse Kurgjal, C. R. Jakobsoni Talumuuseumis tähistatakse maailma tervisepäeva. Tutvutakse meie esivanemate toidutraditsioonidega – kust tuli nende toit, mida nad tähtsaks pidasid ja lauale panid. Tutvutakse talurahva aastaringiga toidulaual ning kokatakse koos, samuti külastatakse muuseumi taluloomi. Programmi hind on 4 eurot ja kestvus orienteeruvalt 3 tundi.

Allikas: Põllumajandusministeerium




Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.