Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Põhjala foorum võtab luubi alla seleeni (2006-02-16 12:10:33)


Reedel, 17. veebruaril kell 10 toimub Eesti Maaülikooli peahoone (Kreutzwaldi 64, Tartu) aulas Põhjala foorum teemal «Seleen ja tervis».  Foorum toob kokku eri valdkondade spetsialistid – arsti-, põllumajandus- ja keskkonnateadlased, kelle huviorbiiti jääb seleen ning selle esinemise tase keskkonnas, toidus ning inimorganismis.

Seleen on mikroelement, mis inimeste ja loomade tervise seisukohalt olulise tähtsusega. Antioksüdandina on seleen vajalik immuunsussüsteemi ning kilpnäärme normaalseks talitluseks. Samas sisaldab seleen suurtes kogustes ka ohtusid ning piir igapäevase vajaliku koguse ja üledoseeringu vahel on kitsas. Erinevate teadusasutuste poolt korraldatud uuringute põhjal võib järeldada, et seleenivaegus on täheldatav nii meie muldades, taimedes ja loomades ning sellest tuleneval eestimaisel toidulaual ja ka Eesti inimese organismis.

Foorumi korraldavad Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindus Eestis, Eesti Maaülikool, Helsingi Ülikooli Veterinaariateaduskond, Dr. Lindström & Dr. Lindström OÜ ning Eesti Põhjala Ühing. Üles astuvad lektorid Soome Põllumajandusuuringute Keskusest (MTT), Helsingi Ülikoolist, Eesti Maaülikoolist, firmast Kemira GrowHow ning Soome Metsauuringute Instituudist.

Lähem informatsioon ja kava ettekannete kohta Eesti Maaülikooli veebilehelt: http://www.emu.ee/168376.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 16.02.2006 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.