Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaminister arutas omavalitsusjuhtidega põlevkivi arengukava (2013-03-27 12:24:04)

Keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus külastas eile Lääne-Virumaad, kus tal olid kohtumised omavalitsusjuhtidega ja jahimeestega. Lisaks külastas minister ASi Kunda Nordic Tsement, Asi Estonian Cell ja Vinni biogaasijaama.

„Visiidi üheks põhiteemaks oli järgmine põlevkivi arengukava, mille koostamist me keskkonnaministeeriumis praegu ette valmistame. Arengukava keskseks küsimuseks on, kuidas vähendada põlevkivi keskkonnamõju – 80% meie jäätmetest, veekasutusest ja õhkupaisatavatest kasvuhoonegaasidest on seotud põlevkivitööstusega. Peame koos mõtlema, kuidas negatiivset mõju vähendada. Seda alusprintsiipi arvestades ei pea ma võimalikuks, et põlevkivi aastane kaevandamismaht tulevikus suureneks. Tänane 20 miljonit tonni on niigi meie keskkonna taluvuspiiri lähedal,“ ütles keskkonnaminister.

Tänaseks on valminud põlevkivi arengukava 2016 - 2030 alusuuring ning arengukava lähteülesanne jõuab valituse istungile heakskiitmiseks lähinädalatel. Eraldi on plaanis uurida põlevkivisektori mõju inimeste tervisele ning sektoriga seotud sotsiaal-majanduslikke aspekte. Kava valmib orienteeruvalt 2015. aastaks.

„On äärmiselt oluline, et arengukava arvestaks nende inimeste huvidega, keda põlevkivitööstus otseselt puudutab. Muu hulgas oleme kutsunud asjassepuutuvate valdade esindajad osalema arengukava juhtrühma ning loomulikult saab kaasa rääkida ka avalike arutelude ja konsultatsioonide käigus,“ rõhutas Keit Pentus-Rosimannus.

Kohalike jahimeestega arutati uue jahiseaduse põhimõtteid ja hetkeseisu.


Allikas: Keskkonnaministeeriumi 27.03.2013 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.