Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaminister külastab Raplamaad (2013-03-22 11:24:55)

Täna on Raplamaal visiidil keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus, kes külastab kohalikku ettevõtet ERA Turvas Vigalas, Kuimetsa karstiala ning KIK toel renoveeritud Kehtna mõisa ja parki. Lisaks väisab minister Kehtna jäätmejaama ja Rapla veepuhastusjaama.

“Rapla puhastusjaam on üks paljudest juba tehtud ja tulevastest investeeringutest, mis on valminud projekti elluviijate ja eurorahade toel. Raplamaale näiteks suuname aastail 2007 2013 kokku 13 miljonit eurot struktuuritoetusi, millest 7 miljonit on juba välja makstud. Enamus investeeringuist ongi seotud veemajandusega, mis annab 11 tuhandele Raplamaa elanikule puhta joogivee ja 9 tuhandele võimaluse liituda ühiskanalisatsiooniga,” rääkis Raplamaal viibiv keskkonnaminister.

Rapla linna ühisvee- ja kanalisatsioonivõrgu kaasajastamine on tänaseks lõppenud, selle tulemusena on 5371 inimesele tagatud puhas joogivesi ja ühiskanalisatsiooniga liitumise võimalus loodud 5264 elanikule.
Lõviosa maakonna investeeringutest on suunatud Kohila veemajandusprojekti, mida kaasrahastatakse Ühtekuuluvusfondi 10 miljoniga. Projekti toel saavad 4740 elanikku puhta joogivee ning 2400 inimest võimaluse liituda ühiskanalisatsiooni teenustega. Järvakandi veevärgi korrastamise projekti toetatakse eurorahadest 1,7 miljoniga, mille abil teostatud tööd annavad 1350 inimesele puhta joogivee ja võimaluse liituda ühiskanalisatsiooniga.

“Lisaks suurtele veeprojektidele on ka teistsuguseid ettevõtmisi, mis küll vähem mahukad, aga ometi olulised. Peagi alustab Rapla-, Harju-, ja Järvamaal tegevust keskkonnahariduse buss, mis viib õpivõimalusi ka keskkonnahariduse keskustest kaugemale. Roheline pole mitte ainult bussi sisu, vaid ka buss ise - kütuseks kasutab see lisaks tavapärasele bensiinile ka maagaasi ning parkimisandurid töötavad päikeseenergiaga, mille tarvis on bussi katusel päikesepaneelid,” ütles Keit Pentus-Rosimannus.

Bussi soetamist, sisemuse projekteerimist ning ümberehitamist toetati Euroopa Regionaalarengu Fondist 70 tuhande euroga ja õppevahendid rohkem kui 11 tuhande euro eest. Bussi avamise tuur toimub 9.-11. aprillil Türil, Tallinnas ja Raplas.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 21.03.2013 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.