Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Lähinädalal jätkub paras talveilm (2006-02-15 19:29:59)

Sõltumatu ilmaennustaja Sven-Erik Enno prognoos eelolevaks 7 päevaks lubab pehmepoolse talveilma jätkumist: õhutemperatuuri ja sademeid normi piires.


15. veebruaril koostatud ennustus ajavahemikuks 16
. kuni 22. veebruarini on järgmine:

 

Järgnevatel päevadel püsib Eestis valdavalt kergete miinuskraadidega talveilm. Suuremat sadu pole ette näha ja tuuled puhuvad enamasti kagust. Reedel on ilm muutlikult pilves, kerget lund sajab kohati. Kagutuul puhub 4-8, rannikul kuni 12 m/s, külma on öösel 9...15 ja päeval 7...12 kraadi. Nädalavahetusel on taevas pilves selgimistega, püsib kohatine lumesajuvõimalus. Kagutuul nõrgeneb 2...7 meetrini sekundis. Laupäeva öösel tuleb 8...13 kraadi külma, päevane õhutemperatuur tõuseb -2...-6 kraadini. Pühapäeval läheb veel veidi soojemaks: öösel -3...-7 ja päeval 0...-4 kraadi. Esmaspäeval ja teisipäeval püsib pilves selgimistega ilm, esmaspäeval tuleb lund mitmel pool, teisipäeval vaid kohati. Esmaspäeval on kagutuule kiirus 4-8, rannikul kuni 11 m/s, teisipäeva päevaks nõrgeneb see aga 2...6 meetrini sekundis. Külma on öisel ajal 0...5 ja päeval 0...4 kraadi. Kolmapäeval pilvisus hõreneb ning ilm tuleb olulise sajuta. Puhub nõrk idatuul, öösel on külma 4...10 ja päeval 1...4 kraadi.

 

Nädala keskmine õhutemperatuuriks ootame –4 kraadist saartel kuni -7 kraadini Ida-Eestis, mis on normilähedane. Sademeid on oodata 5-8 millimeetrit, mis vastab pikaajalisele normile.

Nelja kuu ennustused on koostatud California uurimiskeskuse globaalse ilmamudeli põhjal, nädalaprognoos aga erinevate Euroopa ilmaallikate alusel.

NB! Nädalaennustust tasub vaadata tihemini, sest ebapüsiva rõhkkondade asetuse korral ilmuvad sinna aeg-ajalt parandused.

Ilmaennustused on alati käepärast Aiandus.ee rubriigis ILM.

Väino Eskla


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.