Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu valmistab ette keskkonnamüra vähendamise tegevuskava (2013-03-13 03:17:00)

Linnavalitsus saatis volikogule Tartu linna välisõhus leviva keskkonnamüra vähendamise tegevuskava eelnõu, millega soovitakse vähendada müraga seotud kahjulikke mõjusid ja selle häirivat mõju elanikerohketes piirkondades.

"Kindlasti ei ole meil võimalik jõuda täielikult müravaba linnakeskkonnani, kuid erinevate tegevuste tulemusena on võimalik keskkonnamüra ning selle levikut tuntavalt vähendada. Meie peamiseks väljakutseks on transiitliikluse linnast mööda juhtimine ning linnasisese autoliikluse vähendamine. Nii Tartut ümbritseva ringtee rajamine, ühistranspordi edendamine kui ka jalgratturitele ning jalakäijatele sõbraliku liikluskeskkonna loomine on näited töösolevatest tegevustest, mis lõpptulemusena aitavad kaasa linnas müra vähendamisele," kommenteeris abilinnapea Raimond Tamm.

Tartu linna mürarikkad piirkonnad on peamiselt seotud suure
liikluskoormusega tänavatega. Raudteemüra on Tartus mõnevõrra vähem probleemne, kui vaadata mürast mõjutatud inimeste koondarvu. Kuid raudteekoridori vahetus läheduses elavate-töötavate inimeste jaoks on see siiski häiriv. Raudteemürast enim mõjutatud piirkonnad asuvad eeskätt Tammelinnas ning Variku ja Ropka linnaosas. Juhul kui kaubarongide liiklemine tulevikus raudteel suureneb, tuleks kaaluda kogu linnasisese raudteekoridori ulatuses müratõkkeseina rajamise vajadust.

Tööstusmüra ei ole Tartu linnas tervikuna suureks probleemiks, kuid ka siin on mõned üksikud piirkonnad, kus tuleb analüüsida müra vähendamise võimalusi. Tegevuskavas ei käsitleta detailselt üksikuid lokaalseid mürakaebusi.

Keskkonnamüra vähendamise tegevuskava eesmärgiks on kaitsta ka linnas asuvaid vaikseid alasid, nii tuleks linnaruumi planeerimisel tagada, et müratase puhke- ja virgestusmaadel jääksid piisavalt madalateks ka tulevikus.

Tartu linna välisõhus leviva keskkonnamüra vähendamise tegevuskava põhineb Tartu linna välisõhu strateegilisel mürakaardil. Töö koostamist toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus 11 722 euroga.

Pärast arutelu volikogus suunatakse müra vähendamise tegevuskava eelnõu avalikule väljapanekule.


Allikas: Tartu Linnavalitsuse pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.