Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keila linnuabikeskuses elavate lindude arv stabiliseerub (2006-02-13 21:32:33)


Keila linnuabikeskuses elavate lindude arv on viimastel päevadel püsinud stabiilsena, valmimas on tegevuskavad linnuabikeskuse töö korraldamiseks uute reostuste korral.

Keila linnuabikeskuses hoolitseti 13. veebruari õhtuse seisuga 25 luige, 18 auli, 56 sõtka, mitmete sinikaelpartide, väike-kosklate ja ühe kajaka eest. Ligi pooled linnud on pestud ja ujuvad basseinides.

Kuna luiged on teistest lindudest tugevamad ning nõuavad seetõttu mitme töötaja tähelepanu, pole neid veel pesema hakatud.

"Hea on vaadata, et linnud on saamas tagasi oma elujõudu ning ei kössita enam nurgas. Sama rõõmus võib olla hea koostöö üle kõikide partneritega," väljendas oma rõõmu Riikliku Looduskaitsekeskuse juhataja Jaanus Tuusti.

Looduses naftast määrdunud linde nädala esimesel päeval päästmas ei käidud. Teisipäeval tahavad linnupäästjad otsimistöid jätkata.

"Lähipäevil valmib meil linnuabikeskuse tegevuskava kuni märtsi lõpuni. Ette valmistame ka strateegilise tegevuskava kuni juunikuuni, milles on arvestatud ka võimaliku uue merereostuse tekkega jää sulamisel," märkis Tuusti.

Kokku on reostuse algusest peale loetletud üle 3500 surnud linnu.

Lisainfo: Jaanus Tuusti, Riikliku Looduskaitsekeskuse juhataja, tel 511 8445.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 13.02.2006 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.