Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Toimub keskkonnajuhtimis- ja -auditeerimissüsteemi seminar (2006-02-13 14:38:51)


Neljapäeval, 16. veebruaril toimub Rahvusraamatukogu suures konverentsisaalis Euroopa Ühenduse keskkonnajuhtimis- ja -auditeerimissüsteemi (EMAS) tutvustav seminar.

Seminari eesmärk on tutvustada EMASi ning anda ülevaade kahe selles valdkonnas tehtud projekti tulemustest Eestis.

Seminari raames toimub konkursi *Keskkonnasõbralike organisatsioonide TIPP" 2005 võitjate autasustamine.

EMASi seminarile on oodatud ettevõtted, riigiasutused, avalik-õiguslikud organsatsioonid ja valitsusvälised organisatsioonid ning muud huvilised. Kutse, päevakava ja registreerimisvorm on leitavad keskkonnaministeeriumi kodulehelt lingi „EMAS seminar" alt.

EMAS on keskkonnajuhtimise vahend, mille eesmärk on motiveerida organisatsioone parandama oma keskkonnategevuse tulemuslikkust. EMASi rakendamine on vabatahtlik. EMASi kohast keskkonnajuhtimissüsteemi võivad rakendada kõik organisatsioonid, s.t ettevõtted, riigiasutused,  avalik-õiguslikud organsatsioonid ja valitsusvälised organisatsioonid. Rohkem infot EMASi kodulehelt: http://www.envir.ee/emas/.

Konkursi „Keskkonnasõbralike organisatsioonide TIPP" eesmärk on tunnustada Eesti organisatsioonide jõupingutusi ja investeeringuid keskkonnasaaste vähendamiseks, propageerida keskkonnahoidlikku tootmisviisi ja teadvustada avalikkuses säästva arengu suunalist tegevust. Konkursi võitjad selgitati välja kahes põhikategoorias: suured organisatsioonid ning väikesed ja keskmise suurusega organisatsioonid ning neljas alakategoorias: keskkonnajuhtimine, keskkonnasõbralik toode või teenus, keskkonnasõbralik protsess ja rahvusvaheline koostöö.

Suurte organisatsioonide kategoorias tunnistati võitjaks Eesti Energia AS keskkonnajuhtimissüsteemi ja teiste vabatahtlike meetmete rakendamise ning märgatava ressursisäästu ja saasteheite vähendamise eest. Väikeste ja keskmise suurusega organisatsioonide kategoorias tunnistati parimaks Paekivitoodete Tehase OÜ rahvusvahelise keskkonnajuhtimise standardi ISO 14001:2004 nõuetekohase keskkonnajuhtimissüsteemi rakendamise eest.
Lisaks hinnati väikeste ja keskmise suurusega organisatsioonide kategoorias võitjaks  Põltsamaa Felix AS keskkonnasõbraliku tootmisprotsessi korraldamise eest. Rohkem infot konkursi kohta:  http://www.envir.ee/ippc/lingid.htm

Seminari korraldab keskkonnaministeerium koostöös AS Maves, Tauw bv (Holland), Säästva Eesti Instituudi (www.seit.ee) ja  Eesti Keskkonnajuhtimise Assotsiatsiooniga (www.ekja.ee).

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 13.02.06 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.