Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Ülikooli botaanikaaias avatakse imeline maalinäitus orhideedest (2013-02-25 10:50:12)


Alates 28. veebruarist on Tartu Ülikooli botaanikaaias avatud maalinäitus „Orhideedel on silmad: ilu ja inspiratsioon“. Maalide autor on eestlanna Merle Sild.

Merle Sild sündis 1960. aastal ning on viimased 13 aastat veetnud rännates ja maalides. Kunstnikuharidust on ta omandanud Tartu Lastekunstikoolis, USA Kaleidoscope Art koolis ja Newcastle Rahvaülikoolis. Tema maale on müüdud Jaapanisse, Austraaliasse, Soome, Venemaale, Inglismaale ja paljudesse teistesse riikidesse.

Inspiratsiooni orhideede maalimiseks sai Merle Sild Londonis elava sõbra talveaias, kus korraga oli õide puhkenud 22 erinevat sorti orhideesid. Tema enda sõnul on orhideedes koos terve maailma värvid ja just seepärast on need kaunid lilled tema töödes olulisel kohal.

Merle Sillalt ilmus 2010. aastal ka raamat „Soovituskirjad“, mille peategelaseks on kunstnikust orhideemaalija, kellel on palju ühist Merle endaga. Siiski ei ole tegemist elulooraamatuga, vaid kogemuste vahendamisega ilukirjanduslikus vormis.

Maalinäitus on TÜ botaanikaaias avatud 25. märtsini.

Olete oodatud!


Allikas: Tartu Ülikooli Muuseumid 25.02.2013 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.