Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi nädala eelinfo 25. veebruarist 3. märtsini (2013-02-25 00:24:56)

Esmaspäeval, 25. veebruaril algusega kell 13.50 osaleb keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus Euroopa Liidu asjade komisjoni istungil, kus arutlusel on Eesti seisukohad EL põllumajandus- ja kalandusnõukogu istungil.

Teisipäeval, 26. veebruaril toimub Brüsselis EL põllumajandus- ja kalandusnõukogu istung, kus Eestit esindab keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus. Istungil toimub ministrite arutelu ühise kalanduspoliitika alusmääruse teemal.

Teisipäeval, 26. veebruaril algusega kell 15 toimub Anseküla Seltsimajas Viieristi looduskaitseala (Viieristi loodusala ja osa Kura kurgu linnualast) kaitsekorralduskava avalikustamise koosolek. Kaitsekorralduskava koostaja on Consultare OÜ. Kohale on oodatud maaomanikud, kohalikud elanikud, ettevõtjad ja teised asjast huvitatud. Kaitsekorralduskava koostatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest.

Teisipäeval, 26. veebruaril kella 16-18 toimub Pärnu keskraamatukogu (Akadeemia 3) suures saalis loodusõhtu teemal „Legendiloomad ehk putukad kultuuriloos“. Vestlust juhib bioloog ja loodusfotograaf Urmas Tartes, PhD. Loodusõhtul räägitakse piltide vahendusel putukate ja teiste mutukatega seotud legendidest, muistenditest ning pärimustest inimeste kultuuriloos. Heidetakse pilk meie endi vaarisade ja teiste maailma rahvaste putukailma. Loodusõhtu on tasuta.

Kolmapäeval, 27. veebruaril algusega kell 14 toimub Keskkonnaministeeriumis kohtumine keskkonnaorganisatsioonide esindajatega. Ümarlaual tutvustavad keskkonnaminister Keit Pentus Rosimannus ja kantsler Rita Annus ministeeriumi selle aasta prioriteete ja olulisemaid tegevussuundi.

Kolmapäeval, 27. veebruaril esinevad Maa-ameti geoloogia osakonna juhataja kt Reet Roosalu ja geoinfosüsteemide büroo juhataja kt Eduard Pukkonen maavalitsuste planeeringuosakondade ühisseminaril, kus peateemana arutatakse maakonnaplaneeringute koostamist. Reet Roosalu ettekanne keskendub planeeringute koostamisele maardlate aladel. Eduard Pukkoneni ettekanne on teemal „Maakonnaplaneeringu aluskaart, planeeringuandmed ja andmestandardid“. Seminari korraldab Ida-Viru Maavalitsus koos Siseministeeriumi planeeringute osakonnaga ja see toimub Alutaguse puhkekeskuses.

Kolmapäeval, 27. veebruaril algusega kell 16 toimub Keskkonnaameti Viru regiooni Rakvere kontori saalis (Kunderi 18, Rakvere) Järveoja hoiuala
kaitsekorralduskava perioodiks 2013–2022 eelnõu tutvustamine. Kava
koostaja on FIE Silvia Pihu. Tööd rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest. Koosolekule on oodatud maaomanikud, kohalikud
elanikud, ettevõtjad ja teised asjast huvitatud.

Kolmapäeval, 27. veebruaril kella 16-18 toimub Jõhvi Keskraamatukogus (Rakvere 13a) loodusõhtu “Ingmar Muusikus ja Juhani Püttsepp: Sammud omas Eestis”. Näeme ja kuuleme Ingmar Muusikuse ja Juhani Püttsepa muljeid sellest, missugune paistab Eestimaa siis, kui võtta aega ja kõndida see üht- või teistpidi läbi. Ingmar Muusikus on suurepärane fotograaf ja Juhani Püttsepp on muheda ja mõnusa sõnaseadmisoskusega bioloogiharidusega kirjamees. Osalemine on tasuta.

Kolmapäeval, 27. veebruaril algusega kell 13 toimub Kadrina Vallavalitsuse saalis (Rakvere tee 14, Kadrina) Loobu jõe hoiuala kaitsekorralduskava avalikkuse kaasamise koosolek. Kaitsekorralduskava koostaja on FIE Silvia Pihu. Kohale on oodatud maaomanikud, kohalikud elanikud, ettevõtjad ja teised asjast huvitatud. Kaitsekorralduskava Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest.

Kolmapäeval, 27. veebruaril algusega kell 15 toimub Rakke Kultuurikeskuse väikeses saalis Seljamäe hoiuala ja Edru väike-konnakotka püsielupaiga kaitsekorralduskava perioodiks 2013-2022 koostamise avalikkuse kaasamiskoosolek. Kaitsekorralduskavakoostaja on OÜ Adepte Ekspert.
Kohale on oodatud maaomanikud, kohalikud elanikud, ettevõtjad ja teised asjast huvitatud.

Neljapäeval, 28. veebruaril algusega kell 18 Otepää gümnaasiumi aulas loodusõhtu “Urmas Abel ja Tarmo Evestus: Varakevadised hääled Otepää metsades”. Eesti Ornitoloogiaühingu liikmed Urmas Abel ja Tarmo Evestus tutvustavad varakevadist melu Otepää kandi metsades. Lähemalt peatume trummeldajatest rähnide ja huikajatest kakkude tegemistel. Õhtu lõpetab väike ergutav mälumäng. Loodusõhtu on tasuta! Korraldajad on Keskkonnaamet, Otepää Loodusselts ja Otepää Kultuurikeskus, ürituse läbiviimist toetab Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Reedest pühapäevani, 1.-3. märtsini osaleb Keskkonnainspektsioon järjekordselt koos teiste riigiasutustega (Veeteede Amet, Politsei- ja Piirivalveamet, Päästeamet, Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituut, Riigi Infokommunikatsiooni sihtasutus) Pirita messikeskuses toimuval meremessil. Iga ametkond selgitab oma valdkonnaga seotud teemasid. Keskkonnainspektsioon selgitab kalapüügiga seotud küsimusi ning muid keskkonnanõudeid, mida kalastajad, veesõidukite omanikud ning looduses liikujad peavad silmas pidama. Jagame ka vastavasisulist infomaterjali.

Allikas: Keskkonnaministeerium


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.