Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi nädala eelinfo 18.-24. veebruarini (2013-02-18 04:43:26)

Esmaspäeval, 18. veebruaril algusega kell 13 toimub Hiiu maavalitsuse saalis (Kärdlas Leigri väljak 5) Tihu looduskaitseala, euroopa naaritsa Vanajõe püsielupaiga ja Vanajõe hoiuala kaitsekorralduskava avalikkuse kaasamise koosolek. Kaitsekorralduskava koostaja on Pärandkoosluste Kaitse Ühing (PKÜ). Kohale on oodatud maaomanikud, kohalikud elanikud, ettevõtjad ja teised asjast huvitatud isikud. Tööd Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest.

Teisipäeval, 19. veebruaril osaleb keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus kell 14 algaval Keskkonnainvesteeringute Keskuse nõukogu istungil.

Teisipäeval, 19. veebruaril algusega kell 10 toimub Orava vallavalitsuse hoones Piusa-Võmmorski hoiuala ja Piusa harivesiliku püsielupaiga (kokku Piusa-Võmmorski loodusala) kaitsekorralduskava avalikkuse kaasamise koosolek. Kaitsekorralduskava koostaja on MTÜ Loodusõpe. Kohale on oodatud maaomanikud, kohalikud elanikud, ettevõtjad ja teised asjast huvitatud. Kaitsekorralduskavad koostatakse „Riikliku struktuurivahendite kasutamise strateegia 2007-2013“ ja sellest tuleneva „Elukeskkonna arendamise rakenduskava“ prioriteetse suuna „Säästva keskkonnakasutuse infrastruktuuride ja tugisüsteemide arendamine“ meetme „Kaitsekorralduskavade ja liikide tegevuskavade koostamine looduse mitmekesisuse säilitamiseks“ programmi alusel Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest.

Kolmapäeval, 20. veebruaril kohtub keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus Järvakandi klaasitehase O-I Production Estonia AS esindajatega, et arutada klaasitehase tulevikuplaane.

Kolmapäeval, 20. veebruaril kell 12 avab keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus ELMO kiirlaadimisvõrgustiku Viru Keskuse parkla III korrusel.

Kolmapäeval, 20. veebruaril algusega kell 18.00 toimub Türi Kultuurimajas (Hariduse 1, Türi) loodusõhtu teemal „Seiku loomade elust ja kokkupuudetest inimesega“. Külas on Tiit Maran. Muusikalise raami kujundab õhtule ansambel "Oma Lugu". Loodusõhtul osalemine on tasuta, loodusõhtuid toetab SA KIK

Kolmapäeval, 20. veebruaril algusega kell 18.00 toimub Põlvamaa Keskkonnamajas (Kalevi 1a, Räpina) loodusõhtu „Tervendavad puud meie metsades”. Puudest räägib Ain Raal, kes on Tartu ülikooli farmakognoosia dotsent ja on ravimtaimede uurimisega tegelenud üle kolmekümne aasta. Tema sulest on ilmunud raamatud "Seitse tervendavat puud" (2012), „Maailma ravimtaimede entsüklopeedia“(2010), „Farmakognoosia“ (2010), „Teekond taimede taha“ (2007), „Tervist ja vürtsi maailma maitsetaimedest“ (2005) jpm.

Kolmapäeval, 20. veebruaril algusega 18.00 toimub Türi kultuurimajas (Hariduse 1) loodusõhtu teemal „Seiku loomade elust ja kokkupuudetest inimesega“. Külas on Tiit Maran, kes on kaitsnud doktorikraadi, uurides euroopa naaritsat, selle liigi väljasuremist ning selle põhjuseid.
Praegu töötab ta Tallinna Loomaaia teadussekretärina ning teadusliku liigikaitse labori juhatajana, tegeledes muuhulgas ka euroopa naaritsa säilitamise ja loodusesse tagasi viimisega. Loodusõhtul kõneleb Maran sellest, keda me peame loomaks ja kuidas me neid tajume. Juttu tuleb haruldastest ja tavalistest liikidest ning nende tähtsusest. Muusikalise raami kujundab õhtule "Oma Lugu". Loodusõhtul osalemine on tasuta, toetab SA Keskkonnainvesteeringute
Keskus.NB! Palume osalemisest teada anda kuni 18. veebruarini:
piret.eensoo@keskkonnaamet.ee või Keskkonnaameti Järvamaa kontori
üldtelefonil 384 8688.

Reedel, 22. veebruaril ütleb keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus Tallinna Muusikakeskkooli kell 13 algaval vabariigi aastapäevale pühendatud aktusel avasõnad.

Allikas: Keskkonnaministeerium


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.