Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tondilosside lammutamine jätkub ka 2013. aastal (2013-02-14 11:35:16)

Keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus rääkis linnade-valdade päevadel riigi ja omavalitsuste koostööst keskkonnavaldkonnas ning kinnitas, et edukaks programmiks osutunud lagunevate ja maastikupilti reostavate tondilosside lammutamisega sel aastal jätkatakse.

“Hea näide sellest, kuidas riik ja kohalikud omavalitsused koos saavad elukeskkonda oluliselt parandada, on KIKi poolt finantseeritud tondilosside lammutamise programm. Et omavalitsuste huvi on olnud suur, jätkub programm kindlasi ka 2013. aastal,” lubas keskkonnaminister.

Tänaseks on KIK toetanud 31 maastikupilti reostava laguneva hoone lammutamist kokku 1,3 miljoni euroga. Toetust on saanud näiteks Tartu ja Kuressaare linn, Saku, Ridala, Misso, Vändra, Rõuge, Imavere, Maidla, Jõhvi ja teised omavalitused. Teistest keskkonnavaldkonna teemadest rääkides juhtis minister omavalitsuste tähelepanu korraldatud prügiveo läbipaistvale hinnakorraldusele.

“Tallinna kübaratrikk, kus konkursi tulemusel selgunud hinnale lisab linnavalitsus omalt poolt eelarveaukude täitmiseks priske osa otsa, on linnaelaniku narritamine,” selgitas Keit Pentus Rosimannus. Tema sõnul kaalutakse uue jäätmeseaduse tegemisel ka võimalust anda inimestele õigus ise kõige soodsamat ja kvaliteetsemat teenust pakkuv lepingupartner valida ja vabastada ta kohustusest olla sunnismaisena omavalitsuse poolt määratud teenusepakkuja juures.


Allikas: Keskkonnaministeeriumi 14.02.2013 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.