Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tants eurotoetuste ümber (2004-07-12 20:09:40)
Vihmasadude jätkumise korral võib Põllumajandusministeerium pikendada eurotoetuste saamiseks vajaliku rohumaade esimese niitmise tähtaega. See tagab põllumeestele vajalike abirahade saamise.
Lõpliku otsuse tähtaegade pikendamise kohta annab ministeerium selle nädala lõpus. Positiivse otsuse korral peavad maaharijad olema valmis vastu võtma kontrollijaid, kes vaatavad, kas niitmata jäeti põhjusega või maaomaniku laiskuse tõttu. Viimase tingib tõsiasi, et ühtset pindalatoetust on võimalik saada ka neil omanikel, kelle maad on küll arvel, kuid otseselt põllumajanduses kasutusel ei ole. Sel juhul toetatakse niitmist maastiku korrashoiu nimel.
Tähtaja pikendamiseks ei pea Eesti Euroopa Liidust luba küsima, sest 31. juuli kui esimese niite tärmin on siin püstitatud.
Päris ilma kahjudeta põllumehed siiski ei pääse, sest senikehtiva tähtaja ületamise korral võivad nad kaotada toetusest viis protsenti. Põllumajandusminister Ester Tuiksoo sõnul tähendab see umbes 400-kroonise hektaritoetuse vähenemist paarikümne krooni võrra, mis kuigi suureks kaotuseks olla ei tohiks. Siingi peetakse silmas eelkõige neid, kes otseselt põllumajandusega ei tegele. Söödakoristajad katsuvad põllud nagunii võimalikult kiiresti ära niita, sest ilusa ilma korral loodetakse sealt tänavu veelgi saaki saada.
Hoolimata põllumeeste manitsusest ei mõtle ministeerium esialgu aga veel võimalike ikalduskahjude hüvitamisele. «Ootame esmalt ikkagi sügise ja saagikogused ära, siis saab näha, kas ikaldusest on põhjust rääkida või mitte,» ütles Tuiksoo.
Allikas: põllumajandusportaal PIKK.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.