Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi nädala eelinfo 11.-17. veebruarini (2013-02-11 01:26:20)

Esmaspäeval, 11. veebruaril osaleb keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus Riigikogu keskkonnakomisjoni istungil, kus muude teemade hulgas on arutlusel uue jahiseaduse eelnõu.

Teisipäeval, 12. veebruaril kell 11 kohtub keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus Itaalia suursaadik Marco Clementega.

Teisipäeval, 12. veebruaril algusega kell 10 toimub Waide motellis (Käo küla, Rõngu vald) ühisarutelu “Võrtsjärve piirkondlikud murekohad looduskaitses, metsanduses ja keskkonnakasutuses”. Ühisarutelu korraldavad Keskkonnaameti Jõgeva-Tartu regiooni valdkonna spetsialistid koostöös Tartumaa Võrstjärve poolsete valdade juhtidega. Analoogsed arutelud toimusid veebruari alguses Tartumaa Peipsi järve äärsete valdade juhtidega ning 2012. aasta novembris Jõgevamaa vallajuhtidega.

Teisipäeval, 12. veebruaril algusega kell 12.30 toimub Euroopa Liidu puidumääruse infopäev, mis keskendub uue puidumääruse sisu ja mõju tutvustamisele. 2010. aasta oktoobris võttis Euroopa Liit vastu uue puidumääruse ebaseaduslikult ülestöötatud puiduga kauplemise vastu võitlemiseks. Puidumäärus hakkab kehtima 3. märtsil.

Kolmapäeval, 13. veebruaril algusega kell 9 tutvustab keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus Riigikogu fraktsioonidele uue jahiseaduse eelnõu.

Kolmapäeval, 13. veebruaril algusega kell 12.15 teeb keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus ettekande Linnade ja Valdade Päeva arengukojas. Ettekanne käsitleb 2013. aastaks kavandatavaid muudatusi keskkonna ja maa õigusaktides.

Kolmapäeval, 13. veebruaril esinevad Tallinnas algavatel linnade ja valdade päevadel ettekannetega Maa-ameti kinnisvara hindamise osakonna juhataja kt Andres Juss ja geoinfosüsteemide büroo juhataja kt Eduard Pukkonen.
Andres Juss tutvustab omavalitsuste halduskoormuse vähendamiseks Maa-ametis loodavat maamaksu infosüsteemi (MAKIS), mis peab lõplikult valmima 2015. aastaks, kuid mille kaudu saab juba praegu kätte maamaksu arvutamiseks ja maksuvabastuse määramiseks vajalikke riiklike registrite andmeid.
Eduard Pukkonen arutleb teemal, kuidas teha planeeringute kaardiandmed kõigile kättesaadavaks, allalaetavaks ja taaskasutatavaks ning kuidas tagada efektiivne andmevahetus. Ta tutvustab ka Maa ametis valminud planeeringute kaardirakendust.

Kolmapäeval, 13. veebruaril algusega kell 17.30 toimub Viljandi Linnaraamatukogu III korruse näitustesaalis (Tallinna tn 11/1) loodusõhtu „Aasta loom - Hunt“. Loodusõhtu külaliseks on Keskkonnateabe Keskuse ulukiseire osakonna kiskjate seire peaspetsialist Marko Kübarsepp. Räägitakse hundist, kui meie aasta loomast üldiselt, levikust Eestis ja mailmas ning tema rollist ökosüsteemis. Antakse ülevaade liigi käitumisest ja muudest huvitavatest aspektidest.
Tutvustatakse Eestis kasutatavaid seire ning uurimise meetodeid ning esialgseid uurimistulemusi. Loodusõhtu korraldamist toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus. Osalemine on kõigile tasuta. Loodusõhtu pikkuseks on ligikaudu 2 tundi.

Laupäeval, 16. veebruaril kell 16 on kõik huvilised oodatud Pagari seltsimajja Mäetaguse vallas, kus toimub loodusõhtu. Räägitakse aasta linnust 2013 - nurmkanast, ja teistest kanalistest. Loodusõhtut viib läbi Ida-Viru Linnuklubi, korraldavad Keskkonnaamet ja MTÜ TriTempora. Korraldamist toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus. Osalemine on tasuta!

Laupäeval, 16. veebruaril kella 13-15 toimub Iisaka lambakasvatus- ja käsitöötalus väliseminar. IIsaka talus (Uuri küla, Kuusalu vald, Harjumaa) kasvatatakse Eesti mustapealisi lambaid ja tegeletakse käsitööga. Pererahvas teeb ringkäigu paekivist hoonetega talukompleksis ja saame tutvust teha lammastega ning villa kasutamise võimalustega käsitöös. Meistrikojas on kõigil võimalus proovida kuivviltimist. Üritusele väljub buss Rakverest, kell 12, võib ka oma transpordiga otse kohale minna. Kord kuus toimuvate Lahemaa loodusõhtute korraldamist toetab Keskkonnainvesteeringute Keskus, loengud on kõigile kuulajatele tasuta ning oodatud on kõik huvilised. Üritus on etteregistreerimisega ja kohtade arv on piiratud! Registreerumine kuni 13.02.2013.


Allikas: Keskkonnaministeerium


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.