Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Jääskulptuuride näitus Tartu raeplatsil avatakse tuletantsuga (2013-02-09 02:41:53)

Pühapäeval, 10. veebruaril kell 18 avatakse Tartus, Raekoja platsil hiina kalendri veemao aasta saabumise puhul Ahti Seppeti jääskulptuuride näitus.

Hiina aasta algust tähistab maoteemalise tuletantsuga loomingulise kollektiiv Trikivabrik. Linna poolt võtab sõna abilinnapea Tiia Teppan.

"Tartu hea traditsiooni kohaselt asendavad kadunud jõulukaunistusi nüüd jääskulptuurid," kommenteeris üritust abilinnapea Tiia Teppan. "Suudlevate tudengite kõrval ilmestavad need Raekoja platsi ning annava linnaelanikele ja turistidele ühtviisi põhjust taas raeplatsile tulla."

Hiina pärimuse kohaselt toob mao aasta kaasa järjekindla edu ja keskendumise üksikasjadele. Madu on hiina sodiaagimärkide seas tuntud saladuslikkuse, mõtlikkuse ja väljapeetuse poolest. Majas leitud madu on hea enne, kuna see tähendab, et pere ei tunne nälga. Mao aastal sündinud inimestel arvatakse aga olevat hea maitse ja armastus ilu vastu, nad on targad ja napisõnalised.

Saabuv veemao aasta arvatakse toovat head rahaõnne, kus hoolikus ja tähelepanelikkus aitavad keerulistest olukordadest kindlakäeliselt välja tulla. Kui ennustus tõele vastab, kuluks see praeguses majandussituatsioonis kindlasti paljudele ära.


Allikas: Tartu Linnavalitsuse pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.