Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Elvast saab Metsapealinn 42. Tartu Maratoni finišis (2013-02-09 02:39:42)

Metsapealinn 2012 Rakvere annab metsapealinna tiitli Elvale üle 17. veebruaril 42. Tartu Maratoni finišis. Sümboolne Metsapealinna avapalk saetakse finišikoridoris läbi vahetult enne maratonivõitja saabumist.
Seejärel annavad Rakvere esindajad Metsapealinna lipu ja tiitli üle Elva linna esindajatele.

„Maratoni finiš on Metsapealinna tiitli üleandmise paigaks esmakordselt, see on täiesti ainulaadne võimalus suurima Eesti rahvaspordisündmusega koostööd teha” rääkis Eesti Metsaseltsi projektijuht Mart Kelk. „Samas on see väga sobiv koht, lisaks sellele, et Elva on maratoni finišipaik, on mets, tervis ja sport väga tihedalt seotud.” Elva linnavolikogu esimees Leelo Suidt lisas, et „Elva, mida tuntakse ju ka männilinna nime all, on tihedalt metsa ja loodusega seotud ning siin on erakordselt head võimalused justnimelt loodusest jõu ammutamiseks ja sportimiseks.”

Metsapealinnale annavad sisu erinevad metsaga seotud ettevõtmised. Lisaks rohketele sündmustele talvest talveni, toimub Metsapealinnas 27. aprillist kuni 4. maini Metsanädal. 2013. aasta oma on 20. Metsarahvas teeb Metsanädala eelsündmustega algust juba aprilli teisel poolel, kui toimub Maamess, kuhu metsasektor kutsub oma väljapanekuga tutvuma. Maamessi ajal toimub ka raievõistlus „Kevadkarikas 2013“. Metsanädala avasündmuseks on 27. aprillil Eesti matkahooaja avamine ning 4. mail toimub linnarahva metsapäev kui pealinnlasi tuleb tervitama Eesti Vabariigi President.

Metsapealinna valib välja Eesti Metsaselts. Elva on Eesti kümnes metsapealinn.


Allikas: Eesti Metsaseltsi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.