Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kavandatakse NATURA 2000 alade põllumajandusmaa toetusi (2006-02-09 21:20:05)

 

8. veebruarist on e-Õiguses ministeeriumidevahelisel kooskõlastusel põllumajandusminister Ester Tuiksoo määruse "Keskkonnaalaste kitsendustega piirkondade toetuse saamise täpsemad nõuded ning toetuse taotlemise, taotluse menetlemise ja toetuse maksmise täpsem kord" eelnõu. Toetust rahastatakse Eesti maaelu arengukava 2004-2006 raames.

NATURA 2000 võrgustiku aladel asuva heas korras põllumajandusmaa kohta makstava keskkonnaalaste kitsendustega piirkondade toetuse eesmärgiks on aidata kaasa looduskaitsenõuete täitmisele ja neil aladel põllumajandusliku tegevuse jätkumisele.

Toetust võib taotleda põllumajandusega tegelev füüsiline isik, juriidiline isik, seltsing ning muu isikute juriidilise isiku staatuseta ühendus, kes võtab kohustuse täita üldisi keskkonnanõudeid ja looduskaitseseadusest tulenevaid nõudeid. Toetust võib taotleda vähemalt 0,3 ha põllu kohta, mis asub põllumajandustoetuste ja põllumassiivide registrisse kantud ja tervikuna Natura 2000 võrgustiku aladel paikneval põllumassiivil.

Saare, Hiiu, Pärnu ja Lääne maakonnas on traditsioonilisest põllumajanduslikust tootmisest ja keskkonnatingimustest tulenevalt püsirohumaad sellised, kus kasvab tavapärasest enam puid ja kadakaid. Määruse eelnõus on nimetatud maakondades asuvate püsirohumaade kohta sätestatud erisus. Seal võib toetust taotleda püsirohumaade kohta, kus kadakate ja puude liituvus on kuni 0,5.

Toetuse taotluste vastuvõtt on kavandatud 2.-27. maini koos teiste pindalapõhiste toetustega. Toetuse määr ühe hektari kohta aastas on 502 krooni.


Eelnõu kohaselt kontrollib looduskaitseseadusest tulenevate nõuete täitmist Keskkonnainspektsioon, muude nõuete osas Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet (PRIA).

Kõigil huvilistel on määruse eelnõuga võimalus tutvuda e-Õiguses järgmisel e-aadressil.

Lisainformatsioon: Rainer Raidmets, maaelu arengu osakond, tel 625 6219, e-post rainer.raidmets@agri.ee.

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 09.92.2006 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.