Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Põllumajandus ja keskkond otsivad ühist teed (2006-02-09 13:27:53)

 

8. veebruaril arutasid põllumajandus- ja keskkonnaorganisatsioonid esmakordselt ühisprojektide võimalusi. Tartus toimunud arutelul tutvuti poolte seisukohtadega ja analüüsiti ootusi maaelu arengustrateegia edendamiseks.

Põllumajandusorganisatsioonide seisukohti esindasid kohtumisel Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda, Eestimaa Talupidajate Keskliit, Eestimaa Põllumajandustootjate Keskliit, mahetootja AS Saidafarm ja Eesti Mahepõllumajanduse Sihtasutus. Keskkonnaorganisatsioone esindasid Eesti Roheline Liikumine, Pärandkoosluste Kaitse Ühing, Eestimaa Looduse Fond ja Eesti Ornitoloogiaühing.

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja (EPKK) juhatuse liikme Olav Kreeni sõnul oli kokkusaamise eesmärgiks eelkõige kaardistada põllumajanduse ja keskkonna eesmärgid ja huvid ning leida ühisosas koostöövõimalusi. Arutelu teemadena nimetas Kreen põllumajandust, keskkonda, toidu tootmist ja maaelu. “Põllumajandusorganisatsioonidel ja keskkonnaorganisatsioonidel on palju ühiseid huve. Senist tihedamat koostööd on takistanud aga just teadmise puudumine vastaspoole ootustest ja eesmärkidest,“ leiab Kreen. Ühise seisukohana jäi kõlama vajadus elada ja tegutseda loodusega kooskõlas, mitte looduse arvelt. Oluliseks peeti mahetootmise kui loodussõbraliku ja lisaainetevaba toodangut andva tootmisviisi edasist arengut, mis sõltub aga paljuski ka tarbimise arengust. Edaspidise koostöö käigus tihendavad organisatsioonid infovahetust uue maaelu arengukava ettevalmistamisel, samuti valdkondade määratlemisel, kus on võimalik käivitada vastastikuseid huve täitvaid koostööprojekte.

 

Allikas: Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja 09.02.2006 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.