Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Külma keskmisest rohkem, sademeid vähem (2006-02-08 20:49:57)

 

Sõltumatu ilmaennustaja Sven-Erik Enno uus prognoos lubab eelolevaks 7 päevaks korralikku veebruariilma: külma keskmisest rohkem, kuid sademeid vähem. Endiselt püsib tavalisest suurem vahe saarte ja idapiiriäärsete õhutemperatuuride vahel.


8. veebruaril koostatud ennustus ajavahemikuks 9
. kuni 15. veebruarini kõlab järgmiselt:

 

“Nädalavahetusel ja uue algul kujuneb Eesti ilm  igati talviseks. Külmakraadid peaks olema siiki mõõdukamad kui lõppeva nädala algupoole pakane. Täna on Eestist idas ja läänes antitsüklonid, põhjas ja lõunas aga madalrõhkkonnad. Taevas on pilves selgmistega, kohati sajab veidi lund. Kagutuule kiirus on 1...5 m/s ja külma tuleb 4-10 kraadi. Nädalavahetusel kõrgrõhkkonna mõju meie ilmale järk-järgult tugevneb. Kui öösel püsib veel kohatine lumesajuvõimalus, siis laupäeva päev ja pühapäev on juba valdavalt sajuta ja vahelduva pilvisusega. Idakaarte tuul puhub 1 kuni 5 meetrit sekundis. Ööl vastu laupäeva on külma 5-13 ning päeval 3...8 kraadi. Pühapäev on külmem, öösel -7...-16 kraadi, päevane õhutemperatuur jääb aga -5...-10 vahele. Uue nädala algul kõrgrõhkkonna mõju Eesti ilmale tugevneb veelgi, aktiivsed tsüklonid jäävad aga kaugele Atlandile. Taevas on valdavalt vähese pilvisusega ja ilm sajuta. Esmaspäeva domineerib lõunatuul, teisipäeval-kolmapäeval puhub see aga kagust, tuule kiirus on 1...6 m/s. Öösel on külma 7 kraadist saartel kuni 15...17 kraadini sisemaal, päevane õhutemperatuur jääb -6...-12 kraadi vahemikku.

 

Nädala keskmiseks õhutemperatuuriks ootame –6 kraadist saartel kuni -11 kraadini Ida-Eestis, mis on kuni 3...5 kraadi võrra normist külmem. Sademeid on oodata maksimaalselt 1-2 millimeetrit, mida on alla veerandi normist.

Nelja kuu ennustused on koostatud California uurimiskeskuse globaalse ilmamudeli põhjal, nädalaprognoos aga erinevate Euroopa ilmaallikate alusel.

NB! Nädalaennustust tasub vaadata tihemini, sest ebapüsiva rõhkkondade asetuse korral ilmuvad sinna aeg-ajalt parandused.

Ilmaennustused on alati käepärast Aiandus.ee rubriigis ILM.

Väino Eskla


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.