Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tallinnasse kavandatakse rahvusparki (2006-02-08 13:08:03)


7. veebruaril moodustati Tallinna Rahvuspargi loomise initsitiivgrupp, kes koostöös Tallinna Keskkonnaametiga esitab sellekohase eelnõu linnavalitsusele veel käesoleva aasta lõpuks.
 

Tallinna Botaanikaaias toimus linnapea Jüri Ratase kokkukutsutud ümarlaud, kus arutati võimaluse üle luua Tallinnasse Rahvuspark. Linnapea Jüri Ratas ütles, et peab rahvuspargi loomist Tallinnasse väga tähtsaks. “Linnades on rahvusparke teadaolevalt asutatud kahel maal - Rootsis on rahvuspark Stockholmis ning Soomes Hämeenlinnas, Poris ja Heinolas. Tallinna rahvuspark oleks Eestis esimene ja annaks ka teistele linnadele eeskuju,” ütles Ratas oma sõnavõtus. “Keskkonnaamet esitab vastava eelnõu linnavalitsuse istungile veel käesoleva aasta lõpuks,” lisas linnapea.

Ettepaneku asutada pealinna rahvuspark tegid mullu aprillis Pirita linnaosa asumite elanike ühendused.
 

Keskkonnaametit kureeriva abilinnapea Olga Sõtniku sõnul suhtub Tallinna Linnavalitsus ja Keskonnaministeerium linnakodanike poolt tehtud algatusse rajada Tallinnasse rahvuspark igati positiivselt. “Kui Tallinna Rahvuspargi rajamise idee volikogus heaks kiidetakse, saab teha pöördumise Keskkonnaministeeriumile rahvuspargile seadusliku staatuse andmiseks ja seejärle asuda ideed ka ellu viima,” lisas Sõtnik.

Linna rahvuspargi ülesanne peaks olema kõrge kultuuri-, loodus- ja puhkeväärtusega kultuurmaastiku väärtuste säilitamine ja arendamine. Linna rahvuspargi hooldamine ja arendamine peaks olema täielikult linna ülesanne. Alale uute hoonete ja rajatiste ehitamise tingimuseks tuleks seada, et need rajatised ja ehitised peavad teenima pargi hoiu ja avaliku kasutamise eesmärki.


Tallinna rahvuspargi territooriumiks võiks olla näiteks kogu Kadrioru pargi koosseisu kuuluv territoorium, Pirita jõe ürgoru kaitseala kogu ulatuses koos Pirita kloostri territooriumiga, Kloostrimetsa teest põhja poole jääv Kloostrimetsa metsapark koos Metsakalmistuga ja Aegna saar.

Linna rahvusparkide loomise ettevalmistamist on alustatud Norras, Inglismaal, Tðehhis ja Itaalias, ettevalmistustööd on jõudnud kõige kaugemale Prahas ja Oslos.


Allikas: Tallinna Linnavalitsuse 07.02.2006 pressiteade.


 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.