Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keila linnuabikeskus hakkas tööle (2006-02-08 00:52:04)


Keilas 7. veebruari pärastlõunal tööle hakanud linnuabikeskusesse jõudis päeva jooksul 108 seni Tallinnas asunud lindu, õhtul on kohale jõudmas veel 22 lindu Nõvalt ja Robijärvelt. Kokku on elus 230 lindu.

Lindude abistamise keskuses on ette valmistatud eraldi pesuruumid ja kuivatusruum, samuti on üles pandud kuus telki, kuhu paigutatakse basseinid. Kohale on toodud ka soojaveemahutid, 8. veebruaril algab ka basseinide täitmine veega.

Telgid ja puhurid sai Keskkonnaministeerium Kaitsejõudude Peastaabilt, kelle poole ministeerium pöördus abi saamiseks.

«Avaldame suurt tänu paljudele ettevõtetele, kes on aidanud kaasa kiirele varustuse hankimisele. Erilist tänu avaldame Päästeameti Keila komandole, samuti kaitsejõududele, kes aitasid öösel üles panna telke ja puhureid,» ütles keskkonnaministeeriumi kriisireguleerimismeeskonna juhi asetäitja Olav Etverk.

Surnud linde korjati teisipäeva jooksul kokku 91, enam kui pooled neist Parkri saartelt. 7. veebruari õhtuse seisuga on leitud kokku 3163 surnud lindu. Number on eelmisest päevast väiksem, sest nädal aega tagasi loetleti 150 lindu topelt, kui Keskkonnainspektsioon võttis Päästeametilt üle lindude lugemise.

Teisipäeval leiti Lääne-Eestist ka üks merikotka surnukeha. Et selgitada, kas surma põhjustas naftareostus, saadeti surnukeha ekspertiisi. Saaremaal leiti samal päeval kolm määrdunud luike.

Keskkonnaministeeriumi kriisireguleermismeeskond rõhutab, et abi vajavaid linde märgates ei tohiks neid koju viia ega ise aitama hakata, sest abi võib olla asjatundmatu. Määrdunud ja surnud lindudest tuleb teatada telefonil 1313.

Lisainfo: Olav Etverk, Keskkonnaministeeriumi kriisireguleerimismeeskonna juhi asetäitja, looduskaitse ja metsanduse asekantsler, tel 626 2913.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 07.02.2006 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.