Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tutvustati arengukava “Eesti toit” tegevusplaani (2006-02-07 19:29:28)


7. veebruaril toimus Põllumajandusministeeriumis minister Ester Tuiksoo juhtimisel põllumajanduse ja maaelu arengu nõukogu (PMAN) istung, kus tutvustati sektori esindajatele arengukava “Eesti toit” 2006. aasta tegevusplaani, anti ülevaade turuarendustoetuse määruse muutmisest ning Maaelu Arengu Strateegia tööversioonist.

Arengukava “Eesti toit” peamisteks eesmärkideks on tagada Eesti toidusektori jätkusuutlik areng ning tarbijate huvide kaitse ja informeerimine. Käima on läinud Eesti toidu nõukogu temaatilised töögrupid, mis vaatavad läbi lähteülesanded ning teevad ettepanekuid. Tänavu on peamisteks lähteülesanneteks uuring ja seminar “Eesti toidu defineerimine”, Eesti toidu tutvustamine laadal EHE 2006, Eesti retseptuuri arendamine ning Eesti toidu festivali korraldamine.

Arengukava “Eesti toit” kiideti Vabariigi Valitsuse poolt heaks möödunud aasta 15. detsembril ning on planeeritud aastateks 2006-2008. Käesoleval aastal on tegevusteks kavandatud 20 miljonit krooni ning järgneval kahel aastal vastavalt 15 ja 10 miljonit krooni.  

PMANi liikmetele tutvustati samuti turuarendustoetuse määrusse sisse viidud muudatusi. Parandused on peamiselt tehnilist laadi, mis muudavad toetuse taotlemise ning taotluste menetlemise lihtsamaks ja toetuse kasutamise  efektiivsemaks. Tähtsaim uuendus on see, et tänavu on toetusest hüvitatavaid tegevusi võimalik teostada terve kalendriaasta jooksul. PRIA võtab taotlusi vastu 20.-31. märtsini ning kuludeklaratsioonide esitamise tähtaeg on käesoleval aastal 9. oktoober.

Turuarendustoetusest hüvitatakse mittetulundusühingute kulutusi turu-uuringutele ja turuinformatsiooni kogumisele, tootearendusele, põllumajandussaaduste ja -toodete tutvustamisele, messidel, näitustel osalemisele ja nende korraldamisele, koolitustele, kvaliteedimärgi väljaandmisele ning kvaliteedijuhtimissüsteemide rakendamisele. Turuarendustoetuseks on riigieelarvest tänavu ette nähtud 14,4 miljonit krooni.

Tutvustati ka Maaelu Arengu Strateegia tööversiooni. Sotsiaalpartneritelt oodatakse selle kohta märkusi ning ettepanekuid 14. veebruariks.

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 07.02.2006 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.