Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu kesklinna saab suvel vaadata läbi kollase „akna“ (2013-01-23 12:10:37)


Tartu linn ühines projektiga „Elu kahe maailma piiril“, kus koostöös Lõuna-Eesti turismiarendajatega ja ajakirjaga National Geographic tutvustatakse laiemalt Lõuna-Eesti vaatamisväärsusi.

Tulevast suvest on Lõuna-Eestit võimalik vaadata läbi ajakirja National Geographic kollaste „akende“. Maastikele paigaldatavad säravkollased raamid jutustavad lugu ühest erilisest paigast Euroopa Liidu piiril.

Tartu linnast esitati ideevooru Raekoja plats, Tartu Ülikooli botaanikaaed, Toomemägi, Aura keskus, Loomemajanduskeskuse park.

Komisjon valis üksmeelselt välja Raekoja platsi ja Emajõe vahelise ala. Raam soovitakse paigaldada 360° pööratavale alusele, et raamistada vaateid nii Emajõele, Raekoja platsile, kui ka Tartu kesklinna rohelusele.
„Tartu on värav Lõuna-Eestisse – ilma Tartut läbimata on raske avastada ka teisi kauneid paiku Lõuna-Eestis. Tartu ajalooline kesklinn ja samas looduskauniste kaldapealsetega Emajõgi on ideaalseks kohaks aknale kahe maailma piiril. Looduse ja linna kooslus, parim paik elamiseks,“ kommenteeris abilinnapea Tiia Teppan
„Valitud koht sümboliseerib Tartut kui väravat Lõuna-Eestisse mitmel olulisel moel kandes ajaloolist, kultuurilist, kuid samas ka tänapäevase hooliva ja innovaatilise linna väärtusi,“ sõnas SA Tartumaa Turism juhataja Valdek Rohtma.

16 paigaldatavat kollast „akent“ annavad täiendava põhjuse avastada ja külastada Lõuna Eestit. Koos „akna“ lähikonnas paiknevate turismiteenuste pakkujatega luuakse teemamarsruudid, mis tutvustavad kohalikku loodust, kultuuri, aktiivse puhkuse võimalusi ja ka väikeettevõtlust ning säästvaid lahendusi.

Tartumaa Arendusseltsi tegevjuhi Kristiina Liimandi sõnul sai idee alguse Hollandis asuvast Groningeni piirkonnast, kuhu paigaldatud kaksteist akent koos teemamarsruudiga tõid piirkonda pooleteise aasta jooksul kaks korda rohkem külastajaid. Tartu-, Võru-, Valga- ja Põlvamaa kollaste „akende“ kampaania ootab siinset piirkonda avastama nii sise- kui väliskülastajaid. Projekti „Elu kahe maailma piiril“ eestvedajad on viis Lõuna-Eesti Leader tegevusgruppi, partneriteks kohalikud turismiarendajad ja ajakiri National Geographic.

Allikas: Tartu Linnavalitsuse 23.01.2013 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.