Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Uus metsaseadus teeb metsastoimuva hõlpsamini jälgitavaks (2013-01-22 15:48:28)

Keskkonnaminister ja Eest iMetsaseltsi president, Eesti Maaülikooli professor Hardi Tullus arutasid tänasel kohtumisel Eesti metsanduse arengusuundi, peateemaks oli heaperemehelik metsandus ehk metsanduse hea tava loomine. Vastava ettepaneku tegi keskkonnaminister metsandussektorile 2012. aasta sügisel.

„Elanikel on õigustatud ootus, et meie metsad oleks hästi hoitud, mitmekesised ja hoolsalt majandatud. Milliste põhimõtete järgi metsas toimetada, millistest reeglitest ja tavadest lähtuda – seda on heaperemehelikud metsaomanikud ise kokku leppimas,“ selgitas keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus septembris erametsanduse konverentsil öeldud ideed ning innustas metsasektorit oma mainet hoidma.

„Metsamajandamise hea tava peaks aitama tagada ühiskonna mõistva ja lugupidava suhtumise metsa majandamisse, puidu kasutamisse ning andma maa- ja metsaomanikule suurema kindlustunde ja loomingurõõmu,“ kommenteeris kohtumisel osalenud Eesti Metsaseltsi president Hardi Tullus.

Kohtumisel arutati valmivat metsaseaduse eelnõu, mis aitab muuta metsatööd avalikkusele paremini jälgitavaks ja loodussõbralikumaks. Tulevikus oleks kõik planeeritavate ja tehtavate metsatööde andmed hõlpsasti kättesaadavad metsaregistri vahendusel. Nii saab igaüks infot kas ja milliseid metsatöid tema kodu või suvilaümbruses metsas plaanitakse. Eelnõu lisab seadusesse ka metsa püsimetsana majandamise võimaluse, mis pakub metsaomanikule alternatiivi lageraiele.

Keskkonnaminister ja Hardi Tullus vestlesid veel metsaomanike ühistegevuse teemal ning elanike teadlikkusest metsandusest ja loodusest. Ühiselt leiti, et metsaressursi mõistlik kasutamine aitab kaasa Eesti majanduskasvule, loob töökohti ning parandab kõigi elukvaliteeti. Sama  oluliseks peeti väärtuskasvatust ja terviklike teadmiste jagamist ümbritseva looduskeskkonna kohta.

MTÜ Eesti Metsaseltsi eesmärk on ühendada metsandusliku mõttelaadiga metsandustöötajaid ning metsa- ja loodushuvilisi, kel on ühised aated Eestimetsanduse arendamisel, metsa kasutamisel ja kaitsel.


Allikas: Keskkonnaministeeriumi 22.01.2013 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.